Meggyes-márványos sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a cukorral, majd a vajjal vagy margarinnal, ezután hozzáadjuk a tejet is 2 evőkanál kivételével. A lisztben elkeverjük a sütőport, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. A tésztát elosztjuk 1/3-2/3 arányban, a kakaót simára keverjük a maradék 2 evőkanál tejben, és belekeverjük a kisebb mennyiségű tésztába. Végül szintén 1/3-2/3 arányban spatulával hozzáforgatjuk a kétféle tésztához a tojásfehérjehabot is.
Az előkészített tepsibe először belesimítjuk a sárga tészta kb. 3/4-ét. Elosztjuk rajta a barna tésztát, majd foltokban rákanalazzuk a maradék sárga tésztát, és egy fakanál nyelével vagy villával kissé összeforgatjuk, márványozzuk. A tetejét egyenletesen megszórjuk a magozott meggyel, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Meggyes-márványos sütemény
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a cukorral, majd a vajjal vagy margarinnal, ezután hozzáadjuk a tejet is 2 evőkanál kivételével. A lisztben elkeverjük a sütőport, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. A tésztát elosztjuk 1/3-2/3 arányban, a kakaót simára keverjük a maradék 2 evőkanál tejben, és belekeverjük a kisebb mennyiségű tésztába. Végül szintén 1/3-2/3 arányban spatulával hozzáforgatjuk a kétféle tésztához a tojásfehérjehabot is.
Az előkészített tepsibe először belesimítjuk a sárga tészta kb. 3/4-ét. Elosztjuk rajta a barna tésztát, majd foltokban rákanalazzuk a maradék sárga tésztát, és egy fakanál nyelével vagy villával kissé összeforgatjuk, márványozzuk. A tetejét egyenletesen megszórjuk a magozott meggyel, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?