Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-márványos sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
220 g cukor
200 ml tej
180 g vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
250 g magozott meggy (friss vagy mirelit)

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a cukorral, majd a vajjal vagy margarinnal, ezután hozzáadjuk a tejet is 2 evőkanál kivételével. A lisztben elkeverjük a sütőport, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. A tésztát elosztjuk 1/3-2/3 arányban, a kakaót simára keverjük a maradék 2 evőkanál tejben, és belekeverjük a kisebb mennyiségű tésztába. Végül szintén 1/3-2/3 arányban spatulával hozzáforgatjuk a kétféle tésztához a tojásfehérjehabot is.

Az előkészített tepsibe először belesimítjuk a sárga tészta kb. 3/4-ét. Elosztjuk rajta a barna tésztát, majd foltokban rákanalazzuk a maradék sárga tésztát, és egy fakanál nyelével vagy villával kissé összeforgatjuk, márványozzuk. A tetejét egyenletesen megszórjuk a magozott meggyel, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Azonos mennyiségű meggybefőttel is elkészíthetjük a süteményt.
Meggyes-márványos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!