Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes sportszelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

sütőpapír

Meggyes sportszelethez:

500 g háztartási keksz
250 g vaj vagy margarin
100 ml tej
120 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 üveg meggybefőtt (kb. 680 g nettó tömeg, 350 g töltőtömeg)

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük úgy, hogy a papír a tepsi oldalára is felérjen. A kekszet finomra őröljük. A vajat vagy margarint egyneművé olvasztjuk a tejjel, a cukorral, a rum aromával és a kakaóporral, majd hagyjuk langyosra hűlni. A meggybefőttet leszűrjük, a levét megtartjuk.

Elkészítés:

Az őrölt kekszet egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáöntjük a vajas keveréket, és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a meggyszemeket és a meggy levéből annyit (kb. 50 ml), hogy könnyen formázható keveréket kapjunk. Óvatosan összedolgozzuk, majd a masszát az előkészített tepsibe nyomkodjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 30 percre.

A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A csokoládémázat a megszilárdult desszert tetejére csorgatjuk és egyenletesen elkenjük, majd hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni.

A Meggyes sportszeletet a sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből, és forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.

Tipp:

Friss, magozott meggyel is elkészíthetjük a desszertet, a meggylé helyettesíthető további tej hozzáadásával.
Meggyes sportszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!