Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puffasztott rizses szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16-20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16-20 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú formához (kb. 30x12 cm):

frissentartó fólia

Puffasztott rizses szelethez:

250 g vaj vagy margarin
100 ml tej
150 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
180 g tejpor (sovány)
80 g natúr puffasztott rizs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A téglalap alakú forma alját és oldalait frissentartó fóliával béleljük. A vajat vagy margarint egyneművé olvasztjuk a tejjel, a cukorral, a rum aromával és a kakaóporral, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Elkészítés:

A langyosra hűlt kakaós keverékhez konyhai robotgéppel (habverő) hozzákeverjük a tejport és a zselatin fixet addig, amíg sűrű, egynemű masszát kapunk. Végül spatulával beleforgatjuk a puffasztott rizsszemeket is, majd az előkészített formába simítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára vagy egy éjszakára. Ezután kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a frissentartó fóliát, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A puffasztott rizses szeletet bevonhatjuk Dr. Oetker ét Tortabevonóval. Ehhez a kész desszertet helyezzük rácsra, és a csorgassuk a tetejére a csomagoláson található útmutató alapján megolvasztott tortabevonót. Simítsuk el, majd hagyjuk megszilárdulni.
Puffasztott rizses szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!