Puffasztott rizses szelet
Hozzávalók
Téglalap alakú formához (kb. 30x12 cm):
frissentartó fólia
Puffasztott rizses szelethez:
250 g vaj vagy margarin
100 ml tej
150 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
30 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
180 g tejpor (sovány)
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
80 g natúr puffasztott rizs
Elkészítés
Előkészítés:
A téglalap alakú forma alját és oldalait frissentartó fóliával béleljük. A vajat vagy margarint egyneművé olvasztjuk a tejjel, a cukorral, a rum aromával és a kakaóporral, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Elkészítés:
A langyosra hűlt kakaós keverékhez konyhai robotgéppel (habverő) hozzákeverjük a tejport és a zselatin fixet addig, amíg sűrű, egynemű masszát kapunk. Végül spatulával beleforgatjuk a puffasztott rizsszemeket is, majd az előkészített formába simítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára vagy egy éjszakára. Ezután kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a frissentartó fóliát, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A puffasztott rizses szeletet bevonhatjuk Dr. Oetker ét Tortabevonóval. Ehhez a kész desszertet helyezzük rácsra, és a csorgassuk a tetejére a csomagoláson található útmutató alapján megolvasztott tortabevonót. Simítsuk el, majd hagyjuk megszilárdulni.
Kedvencnek jelölöm
Puffasztott rizses szelet
Hozzávalók
kb. 16-20 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú formához (kb. 30x12 cm):
frissentartó fólia
Puffasztott rizses szelethez:
250 g vaj vagy margarin
100 ml tej
150 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
180 g tejpor (sovány)
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
80 g natúr puffasztott rizs
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A téglalap alakú forma alját és oldalait frissentartó fóliával béleljük. A vajat vagy margarint egyneművé olvasztjuk a tejjel, a cukorral, a rum aromával és a kakaóporral, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Elkészítés:
A langyosra hűlt kakaós keverékhez konyhai robotgéppel (habverő) hozzákeverjük a tejport és a zselatin fixet addig, amíg sűrű, egynemű masszát kapunk. Végül spatulával beleforgatjuk a puffasztott rizsszemeket is, majd az előkészített formába simítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára vagy egy éjszakára. Ezután kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a frissentartó fóliát, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A puffasztott rizses szeletet bevonhatjuk Dr. Oetker ét Tortabevonóval. Ehhez a kész desszertet helyezzük rácsra, és a csorgassuk a tetejére a csomagoláson található útmutató alapján megolvasztott tortabevonót. Simítsuk el, majd hagyjuk megszilárdulni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?