Meggyes zabpelyhes sütemény
Hozzávalók
Tortaformához (kb. Ø 24 cm):
sütőpapír
Tésztához:
130 g finomszemű zabpehely
80 g búzaliszt
30 g cukor
50 g csokoládé csepp
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
40 g méz
Töltelékhez:
kb. 400 g fagyasztott meggy
80 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
250 ml lecsepegtetett gyümölcslé
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. A léből 250 ml-t kimérünk. Amennyiben nem lesz a lecsepegett gyümölcslé ennyi, akkor vízzel pótoljuk a szükséges mennyiséget.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. A léből 250 ml-t kimérünk. Amennyiben nem lesz a lecsepegett gyümölcslé ennyi, akkor vízzel pótoljuk a szükséges mennyiséget.
Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A meggyet a 250 ml gyümölcslével, a cukorral és a vanília ízű pudinggal sűrűre főzzük, majd a tésztán egyenletesen elosztjuk. A gyümölcsszószra rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel, kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A meggyet a 250 ml gyümölcslével, a cukorral és a vanília ízű pudinggal sűrűre főzzük, majd a tésztán egyenletesen elosztjuk. A gyümölcsszószra rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel, kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Fagyasztott meggy helyett használhatunk frisset (magozva), illetve bogyós gyümölcsöt is akár.
Kedvencnek jelölöm
Meggyes zabpelyhes sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tortaformához (kb. Ø 24 cm):
sütőpapír
Tésztához:
130 g finomszemű zabpehely
80 g búzaliszt
30 g cukor
50 g csokoládé csepp
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
40 g méz
Töltelékhez:
kb. 400 g fagyasztott meggy
80 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
250 ml lecsepegtetett gyümölcslé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. A léből 250 ml-t kimérünk. Amennyiben nem lesz a lecsepegett gyümölcslé ennyi, akkor vízzel pótoljuk a szükséges mennyiséget.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. A léből 250 ml-t kimérünk. Amennyiben nem lesz a lecsepegett gyümölcslé ennyi, akkor vízzel pótoljuk a szükséges mennyiséget.
Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A meggyet a 250 ml gyümölcslével, a cukorral és a vanília ízű pudinggal sűrűre főzzük, majd a tésztán egyenletesen elosztjuk. A gyümölcsszószra rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel, kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.
A meggyet a 250 ml gyümölcslével, a cukorral és a vanília ízű pudinggal sűrűre főzzük, majd a tésztán egyenletesen elosztjuk. A gyümölcsszószra rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel, kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Fagyasztott meggy helyett használhatunk frisset (magozva), illetve bogyós gyümölcsöt is akár.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?