Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes zabpelyhes sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tortaformához (kb. Ø 24 cm):

sütőpapír

Tésztához:

130 g finomszemű zabpehely
80 g búzaliszt
30 g cukor
50 g csokoládé csepp
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
40 g méz

Töltelékhez:

kb. 400 g fagyasztott meggy
80 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
250 ml lecsepegtetett gyümölcslé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. A léből 250 ml-t kimérünk. Amennyiben nem lesz a lecsepegett gyümölcslé ennyi, akkor vízzel pótoljuk a szükséges mennyiséget.

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat (a csokicsepp kivételével) egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt morzsalékos tésztává keverjük, végül a csokicseppet is belekeverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.

A meggyet a 250 ml gyümölcslével, a cukorral és a vanília ízű pudinggal sűrűre főzzük, majd a tésztán egyenletesen elosztjuk. A gyümölcsszószra rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel, kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Fagyasztott meggy helyett használhatunk frisset (magozva), illetve bogyós gyümölcsöt is akár.
Meggyes zabpelyhes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!