Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes zabpelyhes sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet Meggyes zabpelyhes sütemény elkészítéséhez

Tortaformához (kb. Ø 24 cm):

sütőpapír

Tésztához:

110 g lágy vaj vagy margarin
40 g méz

Töltelékhez:

350-400 g fagyasztott bogyós gyümölcs vagy meggy
80 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
200 ml lecsepegtetett gyümölcslé

A Meggyes zabpelyhes sütemény elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. A léből 200 ml-t kimérünk.

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport egy magas falú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért margarint és a mézet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt a morzsalékos tésztává keverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.

A meggyet a 200 ml gyümölcslével, a cukorral és a vanília ízű pudinggal sűrűre főzzük, majd a tésztán egyenletesen elosztjuk. A gyümölcsszószra rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel, kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 26-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Meggy helyett használhatunk bogyós gyümölcsöket is.
Meggyes zabpelyhes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!