Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes zabpelyhes sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tortaformához (kb. Ø 24 cm):

sütőpapír

Tésztához:

110 g lágy vaj vagy margarin
40 g méz

Töltelékhez:

350-400 g fagyasztott bogyós gyümölcs vagy meggy
80 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
200 ml lecsepegtetett gyümölcslé

Elkészítés

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. A léből 200 ml-t kimérünk.

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport egy magas falú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért margarint és a mézet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1-2 perc alatt a morzsalékos tésztává keverjük. A tészta felét a formába tesszük és kézzel alaposan belenyomkodjuk.

A meggyet a 200 ml gyümölcslével, a cukorral és a vanília ízű pudinggal sűrűre főzzük, majd a tésztán egyenletesen elosztjuk. A gyümölcsszószra rászórjuk a morzsalékos tészta másik felét. Kézzel, kissé megnyomkodjuk a tetejét, majd a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 26-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után egy rácson hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Meggy helyett használhatunk bogyós gyümölcsöket is.
Meggyes zabpelyhes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-09
1 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-02
2 Kedvelés

Süssünk sajtos süteményeket!

Sajtból van a Hold! … Vagy ha a Hold nem is, cikkünk süteményei bizony telis-tele vannak ízletes sajtokkal. És ki ne szeretné a sajtokat?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-28
1 Kedvelés

Low carb édességek – csökkentsük a szénhidrátot!

Első hallásra talán nehéz küldetésnek tűnik a szénhidrát csökkentése, hiszen a sütemények, desszertek alapvetően igencsak gazdagok szénhidrátokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!