Almás pite mandulaszelettel
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 25x30 cm):
némi zsiradék
Töltelékhez:
1 ½ kg piros alma
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
30 g mazsola
50 g vaj vagy margarin
kb. 50 g cukor
Tésztához:
400 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
70 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (M-es)
4 teáskanál tej
150 g lágy vaj vagy margarin
Tetejére:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
50 g szeletelt mandula
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kenjük ki és a sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Az almát hámozzuk meg és vágjuk karikákra vagy apró kockákra. Az almadarabokat a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, mazsolával keverjük össze és vajjal vagy margarinnal egy lábosban folyamatos keverés mellett pároljuk meg, majd hagyjuk kicsit kihűlni és kevés cukorral ízesítjük.
Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozunk tésztává, először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton. A tésztából formázzunk egy tekercset, majd felezzük el. Az egyiket lisztezett felületen nyújtsuk ki akkorára, mint a tepsi mérete, majd helyezzük rá.
Az almás tölteléket egyenletesen osszuk el a tésztán.
A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd tegyük a töltelékre, enyhén nyomkodjuk le.
A tojássárgáját a tejjel keverjük habosra, majd kenjük a tészta tetejére. Villával többször óvatosan szurkáljuk meg a tésztát, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A almás pitét a tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk karikákra vagy apró kockákra. Az almadarabokat a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, mazsolával keverjük össze és vajjal vagy margarinnal egy lábosban folyamatos keverés mellett pároljuk meg, majd hagyjuk kicsit kihűlni és kevés cukorral ízesítjük.
Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozunk tésztává, először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton. A tésztából formázzunk egy tekercset, majd felezzük el. Az egyiket lisztezett felületen nyújtsuk ki akkorára, mint a tepsi mérete, majd helyezzük rá.
Az almás tölteléket egyenletesen osszuk el a tésztán.
A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd tegyük a töltelékre, enyhén nyomkodjuk le.
A tojássárgáját a tejjel keverjük habosra, majd kenjük a tészta tetejére. Villával többször óvatosan szurkáljuk meg a tésztát, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A almás pitét a tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Kedvencnek jelölöm
Almás pite mandulaszelettel
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 25x30 cm):
némi zsiradék
Töltelékhez:
1 ½ kg piros alma
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
30 g mazsola
50 g vaj vagy margarin
kb. 50 g cukor
Tésztához:
400 g búzaliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
70 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (M-es)
4 teáskanál tej
150 g lágy vaj vagy margarin
Tetejére:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kenjük ki és a sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Az almát hámozzuk meg és vágjuk karikákra vagy apró kockákra. Az almadarabokat a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, mazsolával keverjük össze és vajjal vagy margarinnal egy lábosban folyamatos keverés mellett pároljuk meg, majd hagyjuk kicsit kihűlni és kevés cukorral ízesítjük.
Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozunk tésztává, először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton. A tésztából formázzunk egy tekercset, majd felezzük el. Az egyiket lisztezett felületen nyújtsuk ki akkorára, mint a tepsi mérete, majd helyezzük rá.
Az almás tölteléket egyenletesen osszuk el a tésztán.
A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd tegyük a töltelékre, enyhén nyomkodjuk le.
A tojássárgáját a tejjel keverjük habosra, majd kenjük a tészta tetejére. Villával többször óvatosan szurkáljuk meg a tésztát, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A almás pitét a tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk karikákra vagy apró kockákra. Az almadarabokat a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, mazsolával keverjük össze és vajjal vagy margarinnal egy lábosban folyamatos keverés mellett pároljuk meg, majd hagyjuk kicsit kihűlni és kevés cukorral ízesítjük.
Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozunk tésztává, először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton. A tésztából formázzunk egy tekercset, majd felezzük el. Az egyiket lisztezett felületen nyújtsuk ki akkorára, mint a tepsi mérete, majd helyezzük rá.
Az almás tölteléket egyenletesen osszuk el a tésztán.
A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd tegyük a töltelékre, enyhén nyomkodjuk le.
A tojássárgáját a tejjel keverjük habosra, majd kenjük a tészta tetejére. Villával többször óvatosan szurkáljuk meg a tésztát, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A almás pitét a tepsivel együtt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?