Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyleves Creme VEGA-val

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Meggyleveshez:

600 g meggy
80 g cukor
1 darab kisebb fahéjrúd
8-10 darab szegfűszeg
½ darab citrom kifacsart leve

Díszítéshez:

citromszeletek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk.

Elkészítés:

Meggyleves:
Az előkészített meggyet egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a citromlevet és 1,2 l vizet, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt.
A keményítőt egy tálba tesszük, és először 3-4 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a Creme VEGA-t, és ezzel is csomómentesre keverjük. Végül elkeverünk benne 1 merőkanálnyi levest. Lehúzzuk a lábast a tűzről, habverővel óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudat és a szegfűszeget. A levest lefedve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint behűtjük.
Citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

Tipp:

Az apró szegfűszeget legegyszerűbb teatojásban a levesbe tenni, majd a főzés végén ezzel együtt eltávolítani.
Meggyleves Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!