Meggyleves Creme VEGA-val
Hozzávalók
Meggyleveshez:
600 g meggy
80 g cukor
1 darab kisebb fahéjrúd
8-10 darab szegfűszeg
½ darab citrom kifacsart leve
30 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
Díszítéshez:
citromszeletek
Elkészítés
Előkészítés:
A meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk.
Elkészítés:
Meggyleves:
Az előkészített meggyet egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a citromlevet és 1,2 l vizet, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt.
A keményítőt egy tálba tesszük, és először 3-4 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a Creme VEGA-t, és ezzel is csomómentesre keverjük. Végül elkeverünk benne 1 merőkanálnyi levest. Lehúzzuk a lábast a tűzről, habverővel óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudat és a szegfűszeget. A levest lefedve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint behűtjük.
Citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
Az előkészített meggyet egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a citromlevet és 1,2 l vizet, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt.
A keményítőt egy tálba tesszük, és először 3-4 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a Creme VEGA-t, és ezzel is csomómentesre keverjük. Végül elkeverünk benne 1 merőkanálnyi levest. Lehúzzuk a lábast a tűzről, habverővel óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudat és a szegfűszeget. A levest lefedve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint behűtjük.
Citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Az apró szegfűszeget legegyszerűbb teatojásban a levesbe tenni, majd a főzés végén ezzel együtt eltávolítani.
Kedvencnek jelölöm
Meggyleves Creme VEGA-val
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Meggyleveshez:
600 g meggy
80 g cukor
1 darab kisebb fahéjrúd
8-10 darab szegfűszeg
½ darab citrom kifacsart leve
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
Díszítéshez:
citromszeletek
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A meggyet megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk.
Elkészítés:
Meggyleves:
Az előkészített meggyet egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a citromlevet és 1,2 l vizet, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt.
A keményítőt egy tálba tesszük, és először 3-4 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a Creme VEGA-t, és ezzel is csomómentesre keverjük. Végül elkeverünk benne 1 merőkanálnyi levest. Lehúzzuk a lábast a tűzről, habverővel óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudat és a szegfűszeget. A levest lefedve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint behűtjük.
Citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
Az előkészített meggyet egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a citromlevet és 1,2 l vizet, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt.
A keményítőt egy tálba tesszük, és először 3-4 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a Creme VEGA-t, és ezzel is csomómentesre keverjük. Végül elkeverünk benne 1 merőkanálnyi levest. Lehúzzuk a lábast a tűzről, habverővel óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudat és a szegfűszeget. A levest lefedve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint behűtjük.
Citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Az apró szegfűszeget legegyszerűbb teatojásban a levesbe tenni, majd a főzés végén ezzel együtt eltávolítani.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?