Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyszósz Creme VEGA-val

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

300 g magozott meggy (mirelit vagy friss)
40 g cukor
1 darab kisebb fahéjrúd 
4-5 darab szegfűszeg
2 evőkanál citromlé
1 csipet só
25 g búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Ha friss meggyből készítjük a meggyszószt, akkor a gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk, és kimérünk belőle 300 grammot. A mirelit meggyet fagyasztott állapotban használjuk fel.

Elkészítés:

Az előkészített meggyet egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a citromlevet és a sót, valamint 300 ml vizet, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt.

A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, hozzáadjuk a lisztet és 1 merőkanálnyi levet a lábasból, majd kézi habverővel csomómentesre keverjük. Lehúzzuk a lábast a tűzről, habverővel óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudat és a szegfűszeget.

Tippek:

Egész szegfűszeg és fahéjrúd helyett 2-2 nagyobb csipet őrölt szegfűszeget és fahéjat is használhatunk.
A meggyszószt főtt vagy sült húsok mellé tálalhatjuk.
Ízlés szerint több cukrot is adhatunk a meggyszószhoz.
Meggyszósz Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!