Meggyszósz Creme VEGA-val
Hozzávalók
300 g magozott meggy (mirelit vagy friss)
40 g cukor
1 darab kisebb fahéjrúd
4-5 darab szegfűszeg
2 evőkanál citromlé
1 csipet só
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
25 g búzaliszt
Elkészítés
Előkészítés:
Ha friss meggyből készítjük a meggyszószt, akkor a gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk, és kimérünk belőle 300 grammot. A mirelit meggyet fagyasztott állapotban használjuk fel.
Elkészítés:
Az előkészített meggyet egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a citromlevet és a sót, valamint 300 ml vizet, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt.
A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, hozzáadjuk a lisztet és 1 merőkanálnyi levet a lábasból, majd kézi habverővel csomómentesre keverjük. Lehúzzuk a lábast a tűzről, habverővel óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudat és a szegfűszeget.
A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, hozzáadjuk a lisztet és 1 merőkanálnyi levet a lábasból, majd kézi habverővel csomómentesre keverjük. Lehúzzuk a lábast a tűzről, habverővel óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudat és a szegfűszeget.
Tippek:
Egész szegfűszeg és fahéjrúd helyett 2-2 nagyobb csipet őrölt szegfűszeget és fahéjat is használhatunk.
A meggyszószt főtt vagy sült húsok mellé tálalhatjuk.
Ízlés szerint több cukrot is adhatunk a meggyszószhoz.
A meggyszószt főtt vagy sült húsok mellé tálalhatjuk.
Ízlés szerint több cukrot is adhatunk a meggyszószhoz.
Kedvencnek jelölöm
Meggyszósz Creme VEGA-val
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
300 g magozott meggy (mirelit vagy friss)
40 g cukor
1 darab kisebb fahéjrúd
4-5 darab szegfűszeg
2 evőkanál citromlé
1 csipet só
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
25 g búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Ha friss meggyből készítjük a meggyszószt, akkor a gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk, és kimérünk belőle 300 grammot. A mirelit meggyet fagyasztott állapotban használjuk fel.
Elkészítés:
Az előkészített meggyet egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a citromlevet és a sót, valamint 300 ml vizet, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt.
A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, hozzáadjuk a lisztet és 1 merőkanálnyi levet a lábasból, majd kézi habverővel csomómentesre keverjük. Lehúzzuk a lábast a tűzről, habverővel óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudat és a szegfűszeget.
A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, hozzáadjuk a lisztet és 1 merőkanálnyi levet a lábasból, majd kézi habverővel csomómentesre keverjük. Lehúzzuk a lábast a tűzről, habverővel óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudat és a szegfűszeget.
Tippek:
Egész szegfűszeg és fahéjrúd helyett 2-2 nagyobb csipet őrölt szegfűszeget és fahéjat is használhatunk.
A meggyszószt főtt vagy sült húsok mellé tálalhatjuk.
Ízlés szerint több cukrot is adhatunk a meggyszószhoz.
A meggyszószt főtt vagy sült húsok mellé tálalhatjuk.
Ízlés szerint több cukrot is adhatunk a meggyszószhoz.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?