Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyszósz Creme VEGA-val

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

300 g magozott meggy (mirelit vagy friss)
40 g cukor
1 darab kisebb fahéjrúd 
4-5 darab szegfűszeg
2 evőkanál citromlé
1 csipet só
25 g búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Ha friss meggyből készítjük a meggyszószt, akkor a gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk, és kimérünk belőle 300 grammot. A mirelit meggyet fagyasztott állapotban használjuk fel.

Elkészítés:

Az előkészített meggyet egy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a citromlevet és a sót, valamint 300 ml vizet, majd közepes lángon puhára főzzük a gyümölcsöt.

A Creme VEGA-t egy keverőtálba kanalazzuk, hozzáadjuk a lisztet és 1 merőkanálnyi levet a lábasból, majd kézi habverővel csomómentesre keverjük. Lehúzzuk a lábast a tűzről, habverővel óvatosan belekeverjük a habarást, majd visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk, és még kb. 3 percet főzzük. Végül eltávolítjuk a fahéjrudat és a szegfűszeget.

Tippek:

Egész szegfűszeg és fahéjrúd helyett 2-2 nagyobb csipet őrölt szegfűszeget és fahéjat is használhatunk.
A meggyszószt főtt vagy sült húsok mellé tálalhatjuk.
Ízlés szerint több cukrot is adhatunk a meggyszószhoz.
Meggyszósz Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!