Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gránátalmás bulgursaláta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Bulgurhoz:

2 evőkanál étolaj
250 g bulgur
500 ml húsleves alaplé
400 g édeskömény
1 evőkanál juharszirup
némi só
3 evőkanál egész mandula
3 evőkanál bazsalikomlevél
5 evőkanál gránátalmamag

Szószhoz:

3 evőkanál gránátalmaszirup
2 evőkanál víz
frissen őrölt bors
1 késhegynyi chillipehely
kb. 5 evőkanál étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Bulgur:
Hevítsük fel az olajat egy lábosban. Adjuk hozzá a bulgurt és pirítsuk kb. 1 percig. Öntsük hozzá az alaplevet, forraljuk fel, majd alacsony hőfokon, letakarva hagyjuk főni a csomagoláson található időtartamig. A bulgurt hagyjuk kihűlni és hűlés közben többször keverjük át. A sütőt melegítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)

Az édesköményt pucoljuk meg és csíkozzuk fel. Keverjük össze a juharsziruppal és némi sóval, majd helyezzük a tepsibe. A zöldséget toljuk a sütőbe és süssük puhára. Végül hagyjuk kihűlni.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mandulát aprítsuk nagyobb darabokra és egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni, közben a bazsalikomleveleket aprítsuk nagyobb darabokra.

Szószhoz:
A Creme Vega-t, a gránátalmaszirupot, a vizet, a sót, a borsot, a citromhéjat és a chillipelyheket keverjük össze, végül az olajat habverővel keverjük bele.

Adjuk a bulgurhoz a sült édesköményt, a bazsalikomot, a mandulát és a gránátalmamagokat, és fűszerezzük sóval, borssal.
Az elkészült bulgurt a gránátalmás szósszal tálaljuk.

Tipp:

A bulgursalátához tálalhatunk sült tofut.
A Gránátalmás bulgursaláta a klasszikus és a vegán étrendet is gazdagítja különleges ízvilágával.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!