
Gránátalmás bulgursaláta



Hozzávalók
Bulgurhoz:
Szószhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Hevítsük fel az olajat egy lábosban. Adjuk hozzá a bulgurt és pirítsuk kb. 1 percig. Öntsük hozzá az alaplevet, forraljuk fel, majd alacsony hőfokon, letakarva hagyjuk főni a csomagoláson található időtartamig. A bulgurt hagyjuk kihűlni és hűlés közben többször keverjük át. A sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Az édesköményt pucoljuk meg és csíkozzuk fel. Keverjük össze a juharsziruppal és némi sóval, majd helyezzük a tepsibe. A zöldséget toljuk a sütőbe és süssük puhára. Végül hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mandulát aprítsuk nagyobb darabokra és egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni, közben a bazsalikomleveleket aprítsuk nagyobb darabokra.
Szószhoz:
A Creme Vega-t, a gránátalmaszirupot, a vizet, a sót, a borsot, a citromhéjat és a chillipelyheket keverjük össze, végül az olajat habverővel keverjük bele.
Adjuk a bulgurhoz a sült édesköményt, a bazsalikomot, a mandulát és a gránátalmamagokat, és fűszerezzük sóval, borssal.
Az elkészült bulgurt a gránátalmás szósszal tálaljuk.
Tipp:


Gránátalmás bulgursaláta
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Bulgurhoz:
Szószhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Hevítsük fel az olajat egy lábosban. Adjuk hozzá a bulgurt és pirítsuk kb. 1 percig. Öntsük hozzá az alaplevet, forraljuk fel, majd alacsony hőfokon, letakarva hagyjuk főni a csomagoláson található időtartamig. A bulgurt hagyjuk kihűlni és hűlés közben többször keverjük át. A sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Az édesköményt pucoljuk meg és csíkozzuk fel. Keverjük össze a juharsziruppal és némi sóval, majd helyezzük a tepsibe. A zöldséget toljuk a sütőbe és süssük puhára. Végül hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mandulát aprítsuk nagyobb darabokra és egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni, közben a bazsalikomleveleket aprítsuk nagyobb darabokra.
Szószhoz:
A Creme Vega-t, a gránátalmaszirupot, a vizet, a sót, a borsot, a citromhéjat és a chillipelyheket keverjük össze, végül az olajat habverővel keverjük bele.
Adjuk a bulgurhoz a sült édesköményt, a bazsalikomot, a mandulát és a gránátalmamagokat, és fűszerezzük sóval, borssal.
Az elkészült bulgurt a gránátalmás szósszal tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?