Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gránátalmás bulgursaláta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Bulgurhoz:

2 evőkanál étolaj
250 g bulgur
500 ml zöldség alaplé
400 g édeskömény
1 evőkanál juharszirup
némi só
3 evőkanál egész mandula
3 evőkanál bazsalikomlevél
5 evőkanál gránátalmamag

Szószhoz:

3 evőkanál gránátalmaszirup
2 evőkanál víz
frissen őrölt bors
1 késhegynyi chillipehely
kb. 5 evőkanál étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Bulgur:
Hevítsük fel az olajat egy lábosban. Adjuk hozzá a bulgurt és pirítsuk kb. 1 percig. Öntsük hozzá az alaplevet, forraljuk fel, majd alacsony hőfokon, letakarva hagyjuk főni a csomagoláson található időtartamig. A bulgurt hagyjuk kihűlni és hűlés közben többször keverjük át. A sütőt melegítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)

Az édesköményt pucoljuk meg és csíkozzuk fel. Keverjük össze a juharsziruppal és némi sóval, majd helyezzük a tepsibe. A zöldséget toljuk a sütőbe és süssük puhára. Végül hagyjuk kihűlni.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mandulát aprítsuk nagyobb darabokra és egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni, közben a bazsalikomleveleket aprítsuk nagyobb darabokra.

Szószhoz:
A Creme Vega-t, a gránátalmaszirupot, a vizet, a sót, a borsot, a citromhéjat és a chillipelyheket keverjük össze, végül az olajat habverővel keverjük bele.

Adjuk a bulgurhoz a sült édesköményt, a bazsalikomot, a mandulát és a gránátalmamagokat, és fűszerezzük sóval, borssal.
Az elkészült bulgurt a gránátalmás szósszal tálaljuk.

Tipp:

A bulgursalátához tálalhatunk sült tofut.
A Gránátalmás bulgursaláta a klasszikus és a vegán étrendet is gazdagítja különleges ízvilágával.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!