Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gránátalmás bulgursaláta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Bulgurhoz:

2 evőkanál étolaj
250 g bulgur
500 ml húsleves alaplé
400 g édeskömény
1 evőkanál juharszirup
némi só
3 evőkanál egész mandula
3 evőkanál bazsalikomlevél
5 evőkanál gránátalmamag

Szószhoz:

3 evőkanál gránátalmaszirup
2 evőkanál víz
frissen őrölt bors
1 késhegynyi chillipehely
kb. 5 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés:

Bulgur:
Hevítsük fel az olajat egy lábosban. Adjuk hozzá a bulgurt és pirítsuk kb. 1 percig. Öntsük hozzá az alaplevet, forraljuk fel, majd alacsony hőfokon, letakarva hagyjuk főni a csomagoláson található időtartamig. A bulgurt hagyjuk kihűlni és hűlés közben többször keverjük át. A sütőt melegítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)

Az édesköményt pucoljuk meg és csíkozzuk fel. Keverjük össze a juharsziruppal és némi sóval, majd helyezzük a tepsibe. A zöldséget toljuk a sütőbe és süssük puhára. Végül hagyjuk kihűlni.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

A mandulát aprítsuk nagyobb darabokra és egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni, közben a bazsalikomleveleket aprítsuk nagyobb darabokra.

Szószhoz:
A Creme Vega-t, a gránátalmaszirupot, a vizet, a sót, a borsot, a citromhéjat és a chillipelyheket keverjük össze, végül az olajat habverővel keverjük bele.

Adjuk a bulgurhoz a sült édesköményt, a bazsalikomot, a mandulát és a gránátalmamagokat, és fűszerezzük sóval, borssal.
Az elkészült bulgurt a gránátalmás szósszal tálaljuk.

Tipp:

A bulgursalátához tálalhatunk sült tofut.
Gránátalmás bulgursaláta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!