Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meleg bögrés almáspite

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

6 hőálló bögre (kb. 300 ml) vagy 12 szuflé forma
zsiradék

Tésztához:

1 darab piros alma
375 g búzaliszt
125 g cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
2 darab tojás (M-es)
100 g lágy vaj vagy margarin
200 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bögréket zsiradékkal kikenjük, és a tepsibe (kb. 35x40 cm) állítjuk. Az almát megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd díszítésnek tetszőleges mintákat szúrunk ki belőle. A maradék almát kis darabokra vágjuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Röviden beledolgozzuk az almadarabokat és a tésztát 2 evőkanál segítségével elosztjuk a bögrékben, végül rátesszük a kiszúrt mintákat. A formákat a tepsin a sütő alsó részébe toljuk és a pitéket megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a bögrékben kb. 10 percig hagyjuk hűlni, és még melegen a bögrékben tálaljuk.

Tipp:

Ízlés szerint tálalhatjuk Dr. Oetker Vaníliaöntet-tel
Meleg bögrés almáspite receptje 6 bögre pohárdesszertre elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!