Meleg bögrés almáspite
Hozzávalók
Tepsihez:
6 hőálló bögre (kb. 300 ml) vagy 12 szuflé forma
zsiradék
Tésztához:
1 darab piros alma
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
2 darab tojás (M-es)
100 g lágy vaj vagy margarin
200 ml tej
Elkészítés
Előkészítés:
A bögréket zsiradékkal kikenjük, és a tepsibe (kb. 35x40 cm) állítjuk. Az almát megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd díszítésnek tetszőleges mintákat szúrunk ki belőle. A maradék almát kis darabokra vágjuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Röviden beledolgozzuk az almadarabokat és a tésztát 2 evőkanál segítségével elosztjuk a bögrékben, végül rátesszük a kiszúrt mintákat. A formákat a tepsin a sütő alsó részébe toljuk és a pitéket megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a bögrékben kb. 10 percig hagyjuk hűlni, és még melegen a bögrékben tálaljuk.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a bögrékben kb. 10 percig hagyjuk hűlni, és még melegen a bögrékben tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint tálalhatjuk Dr. Oetker Vaníliaöntet-tel
Kedvencnek jelölöm
Meleg bögrés almáspite
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
6 hőálló bögre (kb. 300 ml) vagy 12 szuflé forma
zsiradék
Tésztához:
1 darab piros alma
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
2 darab tojás (M-es)
100 g lágy vaj vagy margarin
200 ml tej
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A bögréket zsiradékkal kikenjük, és a tepsibe (kb. 35x40 cm) állítjuk. Az almát megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd díszítésnek tetszőleges mintákat szúrunk ki belőle. A maradék almát kis darabokra vágjuk, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Röviden beledolgozzuk az almadarabokat és a tésztát 2 evőkanál segítségével elosztjuk a bögrékben, végül rátesszük a kiszúrt mintákat. A formákat a tepsin a sütő alsó részébe toljuk és a pitéket megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a bögrékben kb. 10 percig hagyjuk hűlni, és még melegen a bögrékben tálaljuk.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a bögrékben kb. 10 percig hagyjuk hűlni, és még melegen a bögrékben tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint tálalhatjuk Dr. Oetker Vaníliaöntet-tel
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?