Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mazsolás kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

300 g habtejszín
500 g búzaliszt
80 g cukor
1 teáskanál só
2 darab tojás (M-es)

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A habtejszínt melegítsük fel. Helyezzük a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá az instant élesztőt és keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, a mazsola kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dolgozzuk össze, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a mazsolát és meleg helyen kelesszük kb. 1 órán keresztül, amíg láthatóan megnő a tészta mérete.

Sütés:
Fedjük le a tepsit sütőpapírral. A mazsolás kalácstésztát enyhén lisztezett munkalapon ismét jól gyúrjuk át, és formázzunk kb. 30 cm hosszú tekercset belőle. Tegyük a tepsire, fedjük le, és hagyjuk újra kelni, kb. 20-25 perc.

Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

A tojást verjük fel, és kenjük meg vele a kalácsot. A kalácsot hosszában többször vágjuk át kb. 1 cm mélységig, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Csökkentsük a sütő hőmérsékletét, és fejezzük be a mazsolás kalács sütését.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

A mazsolás kalácsot a sütőpapírral egy süteményrácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, vagy langyosan vajjal és lekvárral fogyasztjuk.

Tippek:

A bedagasztott tésztát fedjük le és hagyjuk kelni egy éjszakán át a hűtőben.
Mazsolás kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!