
Mézes fenyők



Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez (tetszés szerint):
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőpapírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményről lehúzzuk a sütőpapírt, majd a rövidebb oldala mentén elfelezzük.
Az így kapott téglalapokból kb. 7 cm széles háromszögeket vágunk. Mindegyik háromszög rövidebb oldalába 1-1 jégkrémpálcikát szúrunk.
A cukormázzal és a dekorral tetszés szerint díszítjük.
Tippek:
A sütemény kb. 1 hétig marad friss (fóliába csomagolva, száraz, hűvös helyen tárolva).


Mézes fenyők
Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez (tetszés szerint):
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőpapírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményről lehúzzuk a sütőpapírt, majd a rövidebb oldala mentén elfelezzük.
Az így kapott téglalapokból kb. 7 cm széles háromszögeket vágunk. Mindegyik háromszög rövidebb oldalába 1-1 jégkrémpálcikát szúrunk.
A cukormázzal és a dekorral tetszés szerint díszítjük.
Tippek:
A sütemény kb. 1 hétig marad friss (fóliába csomagolva, száraz, hűvös helyen tárolva).

Legújabb cikkek

Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!


Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?