Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes fenyők

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
200 g barna cukor
1 csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
6 evőkanál folyékony méz
200 ml tej
2 darab tojás (M-es)
85 ml olaj

Díszítéshez (tetszés szerint):

Dr. Oetker Dekor gyöngy
kb. 14 darab jégkrémpálcika vagy hurkapálcika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mézes fenyők hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 30x25 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vanillincukorral, a fűszerekkel és a sóval.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a Mézes fenyők süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a sütőpapírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A süteményről lehúzzuk a sütőpapírt, majd a rövidebb oldala mentén elfelezzük.
Az így kapott téglalapokból kb. 7 cm széles háromszögeket vágunk. Mindegyik háromszög rövidebb oldalába 1-1 jégkrémpálcikát szúrunk.
A cukormázzal és a dekorral tetszés szerint díszítjük.

Tippek:

A feldíszített fenyőket maximum 2 napig tárolhatjuk dobozban száraz, hűvös helyen.
A Mézes fenyők sütemény kb. 1 hétig marad friss (fóliába csomagolva, száraz, hűvös helyen tárolva).
Mézes fenyők

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!