Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes fenyők

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
200 g barna cukor
1 csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
6 evőkanál folyékony méz
200 ml tej
2 darab tojás (M-es)
85 ml olaj

Díszítéshez (tetszés szerint):

Dr. Oetker Dekor gyöngy
kb. 14 darab jégkrémpálcika vagy hurkapálcika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mézes fenyők hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 30x25 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vanillincukorral, a fűszerekkel és a sóval.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a Mézes fenyők süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a sütőpapírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A süteményről lehúzzuk a sütőpapírt, majd a rövidebb oldala mentén elfelezzük.
Az így kapott téglalapokból kb. 7 cm széles háromszögeket vágunk. Mindegyik háromszög rövidebb oldalába 1-1 jégkrémpálcikát szúrunk.
A cukormázzal és a dekorral tetszés szerint díszítjük.

Tippek:

A feldíszített fenyőket maximum 2 napig tárolhatjuk dobozban száraz, hűvös helyen.
A Mézes fenyők sütemény kb. 1 hétig marad friss (fóliába csomagolva, száraz, hűvös helyen tárolva).
Mézes fenyők

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!