Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos mangó-mousse

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Moussehoz:

1 darab mangó (előkészítve kb. 200 g)
200 ml hideg habtejszín
2 evőkanál citromlé
50 g cukor
125 g étkezési túró (20% zsírtartalommal)
200 ml frissen facsart narancslé (lehet 100%-os is)

A karamellizált ananászhoz:

kb. ½ ananász
1 ½ ek cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mangót meghámozzuk, leválasztjuk a magjáról, és keverőtálban pürésítjük. A habtejszínt kemény habbá felverjük. A pürét elkeverjük a citromlével, a cukorral, a vanillincukorral és a túróval. A zselatint egy edénybe tesszük, majd a narancslevet ráöntjük.

Elkészítés:

A narancslébe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). A forró öntetet belekeverjük a mangós-túrós masszába, majd óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot. A desszertet poharakba adagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.

Karamellizált ananász:
Az ananászt meghámozzuk, eltávolítjuk a torzsáját, és kis darabokra vágjuk. A cukrot bevonatos serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon karamellizáljuk, ebben megforgatjuk az ananászdarabokat, majd hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Tálalás előtt a mousse-t a karamellizált ananásszal díszítjük.
Narancsos mangó-mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!