Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos mangó-mousse

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Moussehoz:

1 darab mangó (előkészítve kb. 200 g)
200 ml hideg habtejszín
2 evőkanál citromlé
50 g cukor
125 g étkezési túró (20% zsírtartalommal)
200 ml frissen facsart narancslé (lehet 100%-os is)

A karamellizált ananászhoz:

kb. ½ ananász
1 ½ ek cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mangót meghámozzuk, leválasztjuk a magjáról, és keverőtálban pürésítjük. A habtejszínt kemény habbá felverjük. A pürét elkeverjük a citromlével, a cukorral, a vanillincukorral és a túróval. A zselatint egy edénybe tesszük, majd a narancslevet ráöntjük.

Elkészítés:

A narancslébe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). A forró öntetet belekeverjük a mangós-túrós masszába, majd óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot. A desszertet poharakba adagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.

Karamellizált ananász:
Az ananászt meghámozzuk, eltávolítjuk a torzsáját, és kis darabokra vágjuk. A cukrot bevonatos serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon karamellizáljuk, ebben megforgatjuk az ananászdarabokat, majd hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Tálalás előtt a mousse-t a karamellizált ananásszal díszítjük.
Narancsos mangó-mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!