Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 40 x 35 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

250 g méz
125 g vaj vagy margarin
2 db tojás (M-es)
375 g búzaliszt
100 g mazsola
100 g pörkölt mogyoró

Kenéshez és megszóráshoz:

egy kevés tej
100 g mandulaszeletek
5 evőkanál baracklekvár

Csokoládémázhoz:

200 g keserű csokoládé
1 evőkanál étolaj

Díszítéshez:

félbevágott dió, mogyoró
hámozott mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kenjük ki, a sütőt melegítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A mézet a vajjal vagy margarinnal egy edényben lassan megolvasztjuk, kevergetve, majd egy keverőtálba öntjük és lehűtjük.

A majdnem kihűlt masszába konyhai robogéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton keverjük bele a tojásokat, a fűszerkeveréket és a citromhéjat. A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverjük össze, átszitáljuk, és evőkanálanként közepes fokozaton keverjük hozzá a masszához. A mazsolát és a mogyorót röviden keverjük hozzá. A tésztát egyenletesen terítsük el a tepsin és kenjük meg kevés tejjel, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mézes süteményt sütés után azonnal kenjük meg baracklekvárral, majd a tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.

Csokoládémáz:
A csokoládét durvára vágjuk, az olajjal együtt vízfürdőben alacsony lángon megolvasztjuk, és a kihűlt mézes tortára kenjük. Tetszés szerint diófelékkel, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Amikor a csokoládémáz megszilárdult, a mézes süteményt tetszőleges méretű darabokra vágjuk, és jól záródó dobozban tároljuk.

Tipp:

A baracklekvárt tetszés szerint pürésíthetjük, vagy szűrőn átszűrjük.
Mézes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!