
Mézes sütemény



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 40 x 35 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
250 g méz
125 g vaj vagy margarin
2 db tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Mézes sütemény fűszerkeverék
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
100 g mazsola
100 g pörkölt mogyoró
Kenéshez és megszóráshoz:
egy kevés tej
100 g mandulaszeletek
5 evőkanál baracklekvár
Csokoládémázhoz:
200 g keserű csokoládé
1 evőkanál étolaj
Díszítéshez:
félbevágott dió, mogyoró
hámozott mandula
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kenjük ki, a sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A mézet a vajjal vagy margarinnal egy edényben lassan megolvasztjuk, kevergetve, majd egy keverőtálba öntjük és lehűtjük.
A majdnem kihűlt masszába konyhai robogéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton keverjük bele a tojásokat, a fűszerkeveréket és a citromhéjat. A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverjük össze, átszitáljuk, és evőkanálanként közepes fokozaton keverjük hozzá a masszához. A mazsolát és a mogyorót röviden keverjük hozzá. A tésztát egyenletesen terítsük el a tepsin és kenjük meg kevés tejjel, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézes süteményt sütés után azonnal kenjük meg baracklekvárral, majd a tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Csokoládémáz:
A csokoládét durvára vágjuk, az olajjal együtt vízfürdőben alacsony lángon megolvasztjuk, és a kihűlt mézes tortára kenjük. Tetszés szerint diófelékkel, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Amikor a csokoládémáz megszilárdult, a mézes süteményt tetszőleges méretű darabokra vágjuk, és jól záródó dobozban tároljuk.
A mézet a vajjal vagy margarinnal egy edényben lassan megolvasztjuk, kevergetve, majd egy keverőtálba öntjük és lehűtjük.
A majdnem kihűlt masszába konyhai robogéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton keverjük bele a tojásokat, a fűszerkeveréket és a citromhéjat. A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverjük össze, átszitáljuk, és evőkanálanként közepes fokozaton keverjük hozzá a masszához. A mazsolát és a mogyorót röviden keverjük hozzá. A tésztát egyenletesen terítsük el a tepsin és kenjük meg kevés tejjel, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézes süteményt sütés után azonnal kenjük meg baracklekvárral, majd a tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Csokoládémáz:
A csokoládét durvára vágjuk, az olajjal együtt vízfürdőben alacsony lángon megolvasztjuk, és a kihűlt mézes tortára kenjük. Tetszés szerint diófelékkel, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Amikor a csokoládémáz megszilárdult, a mézes süteményt tetszőleges méretű darabokra vágjuk, és jól záródó dobozban tároljuk.
Tipp:
A baracklekvárt tetszés szerint pürésíthetjük, vagy szűrőn átszűrjük.

Kedvencnek jelölöm

Mézes sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 40 x 35 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
250 g méz
125 g vaj vagy margarin
2 db tojás (M-es)
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
100 g mazsola
100 g pörkölt mogyoró
Kenéshez és megszóráshoz:
egy kevés tej
100 g mandulaszeletek
5 evőkanál baracklekvár
Csokoládémázhoz:
200 g keserű csokoládé
1 evőkanál étolaj
Díszítéshez:
félbevágott dió, mogyoró
hámozott mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kenjük ki, a sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A mézet a vajjal vagy margarinnal egy edényben lassan megolvasztjuk, kevergetve, majd egy keverőtálba öntjük és lehűtjük.
A majdnem kihűlt masszába konyhai robogéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton keverjük bele a tojásokat, a fűszerkeveréket és a citromhéjat. A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverjük össze, átszitáljuk, és evőkanálanként közepes fokozaton keverjük hozzá a masszához. A mazsolát és a mogyorót röviden keverjük hozzá. A tésztát egyenletesen terítsük el a tepsin és kenjük meg kevés tejjel, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézes süteményt sütés után azonnal kenjük meg baracklekvárral, majd a tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Csokoládémáz:
A csokoládét durvára vágjuk, az olajjal együtt vízfürdőben alacsony lángon megolvasztjuk, és a kihűlt mézes tortára kenjük. Tetszés szerint diófelékkel, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Amikor a csokoládémáz megszilárdult, a mézes süteményt tetszőleges méretű darabokra vágjuk, és jól záródó dobozban tároljuk.
A mézet a vajjal vagy margarinnal egy edényben lassan megolvasztjuk, kevergetve, majd egy keverőtálba öntjük és lehűtjük.
A majdnem kihűlt masszába konyhai robogéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton keverjük bele a tojásokat, a fűszerkeveréket és a citromhéjat. A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverjük össze, átszitáljuk, és evőkanálanként közepes fokozaton keverjük hozzá a masszához. A mazsolát és a mogyorót röviden keverjük hozzá. A tésztát egyenletesen terítsük el a tepsin és kenjük meg kevés tejjel, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézes süteményt sütés után azonnal kenjük meg baracklekvárral, majd a tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Csokoládémáz:
A csokoládét durvára vágjuk, az olajjal együtt vízfürdőben alacsony lángon megolvasztjuk, és a kihűlt mézes tortára kenjük. Tetszés szerint diófelékkel, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Amikor a csokoládémáz megszilárdult, a mézes süteményt tetszőleges méretű darabokra vágjuk, és jól záródó dobozban tároljuk.
Tipp:
A baracklekvárt tetszés szerint pürésíthetjük, vagy szűrőn átszűrjük.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?