Túrós-vaníliás kuglóf
Hozzávalók
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
270 g búzaliszt
80 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 g félzsíros túró
200 g lágy vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
200 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A túrót áttörjük. A kuglófformát zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk, a felesleget kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az áttört túróval együtt, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a kuglófformába simítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk. Porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az áttört túróval együtt, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a kuglófformába simítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk. Porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A kuglófot citromos mázzal is tálalhatjuk, ehhez 150 g porcukrot egy tálba szitálunk, és 2-3 evőkanál citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni.
Kedvencnek jelölöm
Túrós-vaníliás kuglóf
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
270 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 g félzsíros túró
200 g lágy vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
200 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
Díszítéshez:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A túrót áttörjük. A kuglófformát zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk, a felesleget kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az áttört túróval együtt, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a kuglófformába simítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk. Porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az áttört túróval együtt, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a kuglófformába simítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk. Porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A kuglófot citromos mázzal is tálalhatjuk, ehhez 150 g porcukrot egy tálba szitálunk, és 2-3 evőkanál citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?