Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás krém marinált naranccsal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Marinált narancshoz:

3 darab nagy narancs
kb. 1 teáskanál cukor
2 evőkanál narancslikőr

Krémhez:

200 ml hideg tej
100 ml hideg habtejszín

Kis fenyőkhöz:

kb. 50 g fehércsokis tortabevonó
tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Marinált narancs:
A narancsot meghámozzuk, közben eltávolítjuk a fehér héját, és kivágjuk a gyümölcshús filéket. Néhányat félreteszünk díszítésnek, a többit elfelezzük. A filédarabokat cukorral és narancslikőrrel marináljuk, és desszertpoharakba töltjük.

Krémhez:
A magas falú keverőtálba a kimért tejet és tejszínt beleöntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük. A krémet elosztjuk a narancsfiléken, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Kis fenyők:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük, és lezárjuk. Egy kis csücsköt levágunk, és kis fenyőket nyomunk a sütőpapírra. Dekor cukorral megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a desszertet narancsfilékkel és kis fenyőkkel díszítjük.

Tipp:

Narancslikőr helyett használhatunk a marináláshoz csak narancslevet is.
A Vaníliás krém marinált naranccsal alkoholtartalmú, ünnepi jellegű, pudingos pohárkrém desszert jeles alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!