Vaníliás krém marinált naranccsal
Hozzávalók
Marinált narancshoz:
3 darab nagy narancs
kb. 1 teáskanál cukor
2 evőkanál narancslikőr
Krémhez:
200 ml hideg tej
100 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
Kis fenyőkhöz:
kb. 50 g fehércsokis tortabevonó
tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukor
Elkészítés
Elkészítés:
Marinált narancs:
A narancsot meghámozzuk, közben eltávolítjuk a fehér héját, és kivágjuk a gyümölcshús filéket. Néhányat félreteszünk díszítésnek, a többit elfelezzük. A filédarabokat cukorral és narancslikőrrel marináljuk, és desszertpoharakba töltjük.
Krémhez:
A magas falú keverőtálba a kimért tejet és tejszínt beleöntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük. A krémet elosztjuk a narancsfiléken, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Kis fenyők:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük, és lezárjuk. Egy kis csücsköt levágunk, és kis fenyőket nyomunk a sütőpapírra. Dekor cukorral megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a desszertet narancsfilékkel és kis fenyőkkel díszítjük.
A narancsot meghámozzuk, közben eltávolítjuk a fehér héját, és kivágjuk a gyümölcshús filéket. Néhányat félreteszünk díszítésnek, a többit elfelezzük. A filédarabokat cukorral és narancslikőrrel marináljuk, és desszertpoharakba töltjük.
Krémhez:
A magas falú keverőtálba a kimért tejet és tejszínt beleöntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük. A krémet elosztjuk a narancsfiléken, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Kis fenyők:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük, és lezárjuk. Egy kis csücsköt levágunk, és kis fenyőket nyomunk a sütőpapírra. Dekor cukorral megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a desszertet narancsfilékkel és kis fenyőkkel díszítjük.
Tipp:
Narancslikőr helyett használhatunk a marináláshoz csak narancslevet is.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás krém marinált naranccsal
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Marinált narancshoz:
3 darab nagy narancs
kb. 1 teáskanál cukor
2 evőkanál narancslikőr
Kis fenyőkhöz:
kb. 50 g fehércsokis tortabevonó
tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Marinált narancs:
A narancsot meghámozzuk, közben eltávolítjuk a fehér héját, és kivágjuk a gyümölcshús filéket. Néhányat félreteszünk díszítésnek, a többit elfelezzük. A filédarabokat cukorral és narancslikőrrel marináljuk, és desszertpoharakba töltjük.
Krémhez:
A magas falú keverőtálba a kimért tejet és tejszínt beleöntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük. A krémet elosztjuk a narancsfiléken, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Kis fenyők:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük, és lezárjuk. Egy kis csücsköt levágunk, és kis fenyőket nyomunk a sütőpapírra. Dekor cukorral megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a desszertet narancsfilékkel és kis fenyőkkel díszítjük.
A narancsot meghámozzuk, közben eltávolítjuk a fehér héját, és kivágjuk a gyümölcshús filéket. Néhányat félreteszünk díszítésnek, a többit elfelezzük. A filédarabokat cukorral és narancslikőrrel marináljuk, és desszertpoharakba töltjük.
Krémhez:
A magas falú keverőtálba a kimért tejet és tejszínt beleöntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük. A krémet elosztjuk a narancsfiléken, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Kis fenyők:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük, és lezárjuk. Egy kis csücsköt levágunk, és kis fenyőket nyomunk a sütőpapírra. Dekor cukorral megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a desszertet narancsfilékkel és kis fenyőkkel díszítjük.
Tipp:
Narancslikőr helyett használhatunk a marináláshoz csak narancslevet is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?