
Vaníliás krém marinált naranccsal



Hozzávalók
Marinált narancshoz:
Krémhez:
Kis fenyőkhöz:
Elkészítés
Elkészítés:
A narancsot meghámozzuk, közben eltávolítjuk a fehér héját, és kivágjuk a gyümölcshús filéket. Néhányat félreteszünk díszítésnek, a többit elfelezzük. A filédarabokat cukorral és narancslikőrrel marináljuk, és desszertpoharakba töltjük.
Krémhez:
A magas falú keverőtálba a kimért tejet és tejszínt beleöntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük. A krémet elosztjuk a narancsfiléken, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Kis fenyők:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük, és lezárjuk. Egy kis csücsköt levágunk, és kis fenyőket nyomunk a sütőpapírra. Dekor cukorral megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a desszertet narancsfilékkel és kis fenyőkkel díszítjük.
Tipp:


Vaníliás krém marinált naranccsal
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Marinált narancshoz:
Kis fenyőkhöz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A narancsot meghámozzuk, közben eltávolítjuk a fehér héját, és kivágjuk a gyümölcshús filéket. Néhányat félreteszünk díszítésnek, a többit elfelezzük. A filédarabokat cukorral és narancslikőrrel marináljuk, és desszertpoharakba töltjük.
Krémhez:
A magas falú keverőtálba a kimért tejet és tejszínt beleöntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük. A krémet elosztjuk a narancsfiléken, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Kis fenyők:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük, és lezárjuk. Egy kis csücsköt levágunk, és kis fenyőket nyomunk a sütőpapírra. Dekor cukorral megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a desszertet narancsfilékkel és kis fenyőkkel díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?