Mézes-szederlekváros keksz
Hozzávalók
Mézes-szederlekváros keksz
Elkészítés
Elkészítés
Majd lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk (3-4 mm) és derelye vágóval egyforma négyzetekre vágjuk
Szilikonos sütőlappal bélelt tepsire rakjuk őket egymástól 1 cm távolságra. Ha szeretnénk minden második lapot kiszúrhatunk középen tetszőleges formával. Én 3 pici lyukat tettem a tetejükre, ezt szívószállal a legkönnyebb kiszúrni.
Előmelegített sütőben 170 'C 8-10 percig sütjük, míg az alja kicsit megbarnul. Kihűtjük a tésztát majd a sima kekszekre teszünk lekvárt, amit a kiszúrt kekszekkel befedünk.
Tálalás
Tárolás
Mézes-szederlekváros keksz
Hozzávalók
Mézes-szederlekváros keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Majd lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk (3-4 mm) és derelye vágóval egyforma négyzetekre vágjuk
Szilikonos sütőlappal bélelt tepsire rakjuk őket egymástól 1 cm távolságra. Ha szeretnénk minden második lapot kiszúrhatunk középen tetszőleges formával. Én 3 pici lyukat tettem a tetejükre, ezt szívószállal a legkönnyebb kiszúrni.
Előmelegített sütőben 170 'C 8-10 percig sütjük, míg az alja kicsit megbarnul. Kihűtjük a tésztát majd a sima kekszekre teszünk lekvárt, amit a kiszúrt kekszekkel befedünk.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?