Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsgolyó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab Narancsgolyó

100 g darált kekszmorzsa vagy sütimaradék
kb. 4-6 evőkanál narancslikőr

A díszítéshez:

1 teáskanál reszelt narancshéj

Ezenkívül:

sütőpapír

Elkészítés

A Narancsgolyó elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés:

A kekszmorzsához először csak 4 evőkanál likőrt adunk, majd kézzel összegyúrjuk úgy, hogy nedves, formázható masszát kapjunk. Ha a kekszmorzsák nem tapadnak össze, adjunk hozzá még egy kis likőrt. A masszát hengerré formázzuk, és 8 egyforma méretű szeletre vágjuk, majd mindegyikből 1-1 golyót formázunk.

Díszítés:

A tortabevonót durvára aprítjuk és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. Villával minden golyót megmártunk a tortabevonóban (esetleg a tortabevonót teáskanál segítségével adagolhatjuk a golyókra), a tál szélén leütögetjük, és jól lecsöpögtetjük. Kevés reszelt narancshéjjal megszórjuk, és sütőpapírra tesszük. 
Javaslat: Ha a tortabevonó túlságosan megszilárdulna, akkor gőz fölött ismét megolvaszthatjuk.

Tippek:

A süteménygolyó jól záró dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.
Alkoholmentes variációként likőr helyett narancslevet is használhatunk.
Narancsgolyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!