![Mézeskalács](https://sutnijo.hu/storage/recipes/10298/mezeskalacs-14566.jpg)
Mézeskalács
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütés: Kb. 10 - 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek, trükkök
A sütemény tetszés és ízlés szerint díszíthető, mely a gyerekeket is bevonva vidám családi időtöltéssé változtatja a konyhai munkát.
A feldíszített Mézeskalácsot sütés előtt szúrjuk át a függőnek, vagy zsinórnak, így ha elkészült, karácsonyfa dekorációként hangulatteremtő értékkel bír.
A Mézeskalács nagyszerűen eláll jól lezárt dobozban 1-2 hétig, valamint kísérőajándékként is beválik.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Mézeskalács
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütés: Kb. 10 - 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek, trükkök
A sütemény tetszés és ízlés szerint díszíthető, mely a gyerekeket is bevonva vidám családi időtöltéssé változtatja a konyhai munkát.
A feldíszített Mézeskalácsot sütés előtt szúrjuk át a függőnek, vagy zsinórnak, így ha elkészült, karácsonyfa dekorációként hangulatteremtő értékkel bír.
A Mézeskalács nagyszerűen eláll jól lezárt dobozban 1-2 hétig, valamint kísérőajándékként is beválik.
![A Mézeskalács kreatívan díszíthető karácsonyi aprósütemény.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/10298/mezeskalacs-14566.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?