Mézeskalács
Hozzávalók
Tésztához:
                                        125 g folyékony méz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csapott ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    A Mézeskalács hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütés: Kb. 10 - 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
                            Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütés: Kb. 10 - 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek, trükkök
                                    A Mézeskalács tésztájával könnyebb dolgozni - nyújtani, kiszúrni - ha a masszát egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
A sütemény tetszés és ízlés szerint díszíthető, mely a gyerekeket is bevonva vidám családi időtöltéssé változtatja a konyhai munkát.
A feldíszített Mézeskalácsot sütés előtt szúrjuk át a függőnek, vagy zsinórnak, így ha elkészült, karácsonyfa dekorációként hangulatteremtő értékkel bír.
A Mézeskalács nagyszerűen eláll jól lezárt dobozban 1-2 hétig, valamint kísérőajándékként is beválik.
                            A sütemény tetszés és ízlés szerint díszíthető, mely a gyerekeket is bevonva vidám családi időtöltéssé változtatja a konyhai munkát.
A feldíszített Mézeskalácsot sütés előtt szúrjuk át a függőnek, vagy zsinórnak, így ha elkészült, karácsonyfa dekorációként hangulatteremtő értékkel bír.
A Mézeskalács nagyszerűen eláll jól lezárt dobozban 1-2 hétig, valamint kísérőajándékként is beválik.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Mézeskalács
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Tésztához:
                                        125 g folyékony méz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        2 csapott ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    A Mézeskalács hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütés: Kb. 10 - 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
                            Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütés: Kb. 10 - 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek, trükkök
                                    A Mézeskalács tésztájával könnyebb dolgozni - nyújtani, kiszúrni - ha a masszát egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
A sütemény tetszés és ízlés szerint díszíthető, mely a gyerekeket is bevonva vidám családi időtöltéssé változtatja a konyhai munkát.
A feldíszített Mézeskalácsot sütés előtt szúrjuk át a függőnek, vagy zsinórnak, így ha elkészült, karácsonyfa dekorációként hangulatteremtő értékkel bír.
A Mézeskalács nagyszerűen eláll jól lezárt dobozban 1-2 hétig, valamint kísérőajándékként is beválik.
                            A sütemény tetszés és ízlés szerint díszíthető, mely a gyerekeket is bevonva vidám családi időtöltéssé változtatja a konyhai munkát.
A feldíszített Mézeskalácsot sütés előtt szúrjuk át a függőnek, vagy zsinórnak, így ha elkészült, karácsonyfa dekorációként hangulatteremtő értékkel bír.
A Mézeskalács nagyszerűen eláll jól lezárt dobozban 1-2 hétig, valamint kísérőajándékként is beválik.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?