
Mézeskalács



Hozzávalók
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütés: Kb. 10 - 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek, trükkök
A sütemény tetszés és ízlés szerint díszíthető, mely a gyerekeket is bevonva vidám családi időtöltéssé változtatja a konyhai munkát.
A feldíszített Mézeskalácsot sütés előtt szúrjuk át a függőnek, vagy zsinórnak, így ha elkészült, karácsonyfa dekorációként hangulatteremtő értékkel bír.
A Mézeskalács nagyszerűen eláll jól lezárt dobozban 1-2 hétig, valamint kísérőajándékként is beválik.


Mézeskalács
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütés: Kb. 10 - 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek, trükkök
A sütemény tetszés és ízlés szerint díszíthető, mely a gyerekeket is bevonva vidám családi időtöltéssé változtatja a konyhai munkát.
A feldíszített Mézeskalácsot sütés előtt szúrjuk át a függőnek, vagy zsinórnak, így ha elkészült, karácsonyfa dekorációként hangulatteremtő értékkel bír.
A Mézeskalács nagyszerűen eláll jól lezárt dobozban 1-2 hétig, valamint kísérőajándékként is beválik.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?