Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács emberke keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

50 g hideg margarin vagy vaj
50 ml tej
2 darab tojássárgája (M-es)
tetszés szerint 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

Díszítéshez:

20 darab mandula
50 g dekor cukor
50 g porcukor
1-2 evőkanál citromlé
Dr. Oetker Díszítőcukor tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mézeskalács emberke keksz hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tespit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A süteményport, a margarint, a tejet és a tojássárgájákat egy keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) 3-5 percig keverjük, lisztezett munkalapon kézzel átgyúrjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával (kb. 8-10 cm) mézeskalács emberkéket szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A figura mellkasára egy-egy mandulát teszünk, és ráhajtjuk az egyik karját úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha az emberke a mandulát szorítaná magához. A kiszúrt tésztát az előkészített tepsire helyezzük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményeket egy sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.
Időközben a cukormázhoz egy tálban simára keverjük a dekor cukrot, porcukrot és annyi citromlevet, hogy díszítésre alkalmas állagot kapjunk. Habzsákba töltjük, és a mézeskalács emberkéket cukormázzal és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük.

Tipp:

A tésztából leírás szerint, akár mézespuszedlit is készíthetünk. Ez esetben golyókat formázunk és megsütjük, majd 2 darab tojásfehérjét, 150 g porcukorral kemény habbá verjük. A kihűlt puszedliket a felvert habba tesszük, és fakanállal jól átfogatjuk, majd száradni hagyjuk.

Tippek:

A Mézeskalács emberke keksz tésztáját csokoládédarabokkal, aszalt gyümölccsel - mazsola, szilva, meggy, áfonya - is gazdagíthatjuk.
Mézeskalács emberke keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!