Linzer szeletek
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Málnaréteghez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3 részét hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk.
Málnaréteg:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki, és elosztjuk a málnadzsemen. A tojássárgáját a tejjel felverjük, megkenjük vele a csillagokat, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A linzer szeleteket tálalás előtt megszórhatjuk még porcukorral is.
Linzer szeletek
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Málnaréteghez:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3 részét hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk.
Málnaréteg:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki, és elosztjuk a málnadzsemen. A tojássárgáját a tejjel felverjük, megkenjük vele a csillagokat, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A linzer szeleteket tálalás előtt megszórhatjuk még porcukorral is.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?