Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzer szeletek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
zsiradék
csillag alakú kiszúrók, 6-os szett

Tésztához:

400 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt mandula
200 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Málnaréteghez:

340 g málnadzsem

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
2 teáskanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, hengerré formázzuk, és laposra nyomkodjuk. A tésztát letakarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tészta 2/3 részét hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk.

Málnaréteg:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki, és elosztjuk a málnadzsemen. A tojássárgáját a tejjel felverjük, megkenjük vele a csillagokat, és a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-38 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Az őrült mandula helyett használhatunk örült mogyorót vagy diót.
A linzer szeleteket tálalás előtt megszórhatjuk még porcukorral is.
A Linzer szeletek receptje 20 szeletes sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!