Linzer szeletek
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Málnaréteghez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3 részét hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk.
Málnaréteg:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki, és elosztjuk a málnadzsemen. A tojássárgáját a tejjel felverjük, megkenjük vele a csillagokat, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A linzer szeleteket tálalás előtt megszórhatjuk még porcukorral is.
Linzer szeletek
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Málnaréteghez:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3 részét hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk.
Málnaréteg:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki, és elosztjuk a málnadzsemen. A tojássárgáját a tejjel felverjük, megkenjük vele a csillagokat, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A linzer szeleteket tálalás előtt megszórhatjuk még porcukorral is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?