Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács-figurás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (20 cm ø):

kevés zsiradék
sütőpapír

Tepsihez:

sütőpapír
erdei állatos kiszúró

Piskótatésztához:

3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál forró víz
100 g cukor
75 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
ízlés szerint őrölt gyömbér

Gyúrt tésztához:

140 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál szegfűszeg

Töltelékhez:

kb. 300 g vörös áfonya dzsem
200 ml hideg habtejszín
200 ml hideg tej

Bevonáshoz:

200 ml hideg habtejszín
200 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojásokat meleg (nem forrásban lévő) vízzel egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben a cukrot és a vanillincukrot beleszórjuk, és a masszát további 2 perc alatt felverjük. A lisztet a sütőporral, az étkezési keményítővel, a kakaóporral és a fűszerekkel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton a masszába keverjük. A tésztát a csatos tortaformában elsimítjuk. A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

A csatos tortaforma szélét leoldjuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral letakart rácsra borítjuk. A forma alját eltávolítjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt formát megtisztítjuk, majd az alját kivajazzuk.

Gyúrt tészta:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tészta 1/3 részét enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Kiszúrókkal különböző erdei állatos motívumot szúrunk ki, a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A maradék tésztát a formában tortalappá nyomkodjuk, és villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortaforma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A tortalapot hosszú késsel leválasztjuk a tortaforma aljáról, de a formával együtt, rácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A gyúrt tésztából készült tortalapot egy tortatálra tesszük, és 1 evőkanál dzsemmel megkenjük. A piskóta tortalapot kétszer átvágjuk vízszintesen, és az alsót a gyúrt tortalapra tesszük. A csokoládés tortakrémet a tejszínnel és a tejjel a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük. A krémet nagy kerek csövű nyomózsákba (kb. 15 mm ø) töltjük. A szélétől kezdve, egymástól kb. 2 cm távolságra két kört rajzolunk, és a közepét kitöltjük. A köztes területeket az áfonyadzsem felével megtöltjük (1. ábra). Rátesszük a másik tortalapot, és kissé megnyomkodjuk, majd ugyanúgy tortakrémmel és a dzsemmel megtöltjük. A felső tortalapot rátesszük, és megnyomkodjuk. A tejszínes-vaníliás tortakrémet a tejszínnel és a tejjel a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük. A tortát teljesen bekenjük a krémmel, majd díszítjük.

Díszítés:
A kekszeket csokoládés dekortollakkal díszítjük. A tortabevonót a leírás szerint felolvasztjuk, majd az egyik sarkát kissé kivágjuk. A torta tetejének szélét a tortabevonóval körbe csorgatjuk és kb. egyforma távolságokra hagyunk cseppeket a torta szélén lefolyni.

Tippek:

Díszítés nélkül a torta fagyasztható.
Tetszés szerint más gyümölcslekvárral is elkészíthetjük.
Mézeskalács-figurás torta Mézeskalács-figurás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
73 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!