Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Mousse-hoz:

250 ml tej
100 g fehér csokoládé
50 g cukor
kb. ½-1 csapott teáskanál Dr. Oetker Mézes sütemény fűszerkeverék
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kisebb mézeskalácsok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mousse:
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk az összetördelt fehér csokoládét, a cukrot és ízlés szerint a mézes sütemény fűszerkeveréket. Lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük, és hagyjuk a csokoládét teljesen felolvadni. Amikor már egynemű, folyékony a massza, beletesszük a kicsavart zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Néhány mézeskalácsot összemorzsolunk, és ezzel a morzsával, egész mézeskalácsokkal, valamint a dekor cukorral díszítjük a mousse-okat.

Tipp:

A 3 darab Dr. Oetker Lapzselatint kiválthatjuk 5 g Dr. Oetker Őrölt zselatinnal.
Mézeskalács mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!