Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán franciasaláta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Házi majonézhez:

50 ml hideg, natúr szójaital
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 evőkanál frissen facsart, átszűrt citromlé
2 teáskanál agávészirup (vagy kb. 4 teáskanál porcukor)
1 nagy csipet só

Franciasalátához:

500 g fagyasztott franciasaláta alap (zöldborsó, sárgarépa, burgonya vegyesen)
1 darab közepes méretű alma (kb. 180-200 g)
50 g csemegeuborka
2 teáskanál mustár
őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fagyasztott zöldségeket bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A csemegeuborkát jól lecsepegtetjük és szintén apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:

A hideg szójaitalt, a citromlevet, az agávészirupot (vagy porcukrot) és a sót egy magas falú keverőedénybe tesszük. Botmixerrel keverni kezdjük, közben egy kancsóból fokozatosan, vékony sugárban adagolva hozzácsorgatjuk az olajat. Addig keverjük a botmixerrel, amíg hagyományos majonéz állagúra sűrűsödik.

A kész vegán majonézt összekeverjük a Creme VEGA-val és a mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a langyosra hűlt főtt zöldségeket, valamint a felkockázott almát és csemegeuborkát. Tálalásig (legalább 1 órára) hűtőbe tesszük.

Tipp:

A franciasaláta öntetét ízlés szerint még édesíthetjük agávésziruppal vagy porcukorral.
Vegán franciasaláta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!