Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán franciasaláta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Házi majonézhez:

50 ml hideg, natúr szójaital
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 evőkanál frissen facsart, átszűrt citromlé
2 teáskanál agávészirup (vagy kb. 4 teáskanál porcukor)
1 nagy csipet só

Franciasalátához:

500 g fagyasztott franciasaláta alap (zöldborsó, sárgarépa, burgonya vegyesen)
1 darab közepes méretű alma (kb. 180-200 g)
50 g csemegeuborka
2 teáskanál mustár
őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fagyasztott zöldségeket bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A csemegeuborkát jól lecsepegtetjük és szintén apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:

A hideg szójaitalt, a citromlevet, az agávészirupot (vagy porcukrot) és a sót egy magas falú keverőedénybe tesszük. Botmixerrel keverni kezdjük, közben egy kancsóból fokozatosan, vékony sugárban adagolva hozzácsorgatjuk az olajat. Addig keverjük a botmixerrel, amíg hagyományos majonéz állagúra sűrűsödik.

A kész vegán majonézt összekeverjük a Creme VEGA-val és a mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a langyosra hűlt főtt zöldségeket, valamint a felkockázott almát és csemegeuborkát. Tálalásig (legalább 1 órára) hűtőbe tesszük.

Tipp:

A franciasaláta öntetét ízlés szerint még édesíthetjük agávésziruppal vagy porcukorral.
Vegán franciasaláta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!