 
                Mézeskalácsos mikuláscsizma sütemény
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 13-15 darab
                            kb. 13-15 darab
                        Hozzávalók
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        csizma alakú kiszúróforma (kb. 8-9 cm hosszúságú)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        125 g folyékony méz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 4 evőkanál tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        375 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        25 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Kenéshez:
                                        kb. 80 g tetszőleges lekvár (pl. málna, sárgabarack, meggy, szilva)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Mázhoz:
                                        kb. 2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        némi kókuszreszelék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        Dr. Oetker Tortadara kakaós (tetszés szerint)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta: 
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatunk kb. 26-30 darab csizmát. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt sütemények felét vékonyan megkenjük a lekvárral, majd az üres és a lekváros feleket kettesével összeragasztjuk.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük, és vízfürdő felett megolvasztjuk. Belemártjuk a mézeskalácsok felső oldalát, és egy kés segítségével elkenjük a tortabevonót a sütemények oldalán is, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Közben, amikor a máz még nem teljesen szilárd, a csizmák tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. (Tetszés szerint a csizmák felületét megszórhatjuk tortadarával is.)
                            Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatunk kb. 26-30 darab csizmát. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt sütemények felét vékonyan megkenjük a lekvárral, majd az üres és a lekváros feleket kettesével összeragasztjuk.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük, és vízfürdő felett megolvasztjuk. Belemártjuk a mézeskalácsok felső oldalát, és egy kés segítségével elkenjük a tortabevonót a sütemények oldalán is, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Közben, amikor a máz még nem teljesen szilárd, a csizmák tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. (Tetszés szerint a csizmák felületét megszórhatjuk tortadarával is.)
Tipp:
                                    Lekvár helyett mogyorókrémet is választhatunk a süteményhez.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Mézeskalácsos mikuláscsizma sütemény
Hozzávalók
kb. 13-15 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        csizma alakú kiszúróforma (kb. 8-9 cm hosszúságú)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        125 g folyékony méz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 4 evőkanál tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        375 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                            Kenéshez:
                                        kb. 80 g tetszőleges lekvár (pl. málna, sárgabarack, meggy, szilva)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Mázhoz:
                                        kb. 2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta: 
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatunk kb. 26-30 darab csizmát. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt sütemények felét vékonyan megkenjük a lekvárral, majd az üres és a lekváros feleket kettesével összeragasztjuk.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük, és vízfürdő felett megolvasztjuk. Belemártjuk a mézeskalácsok felső oldalát, és egy kés segítségével elkenjük a tortabevonót a sütemények oldalán is, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Közben, amikor a máz még nem teljesen szilárd, a csizmák tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. (Tetszés szerint a csizmák felületét megszórhatjuk tortadarával is.)
                            Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatunk kb. 26-30 darab csizmát. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt sütemények felét vékonyan megkenjük a lekvárral, majd az üres és a lekváros feleket kettesével összeragasztjuk.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük, és vízfürdő felett megolvasztjuk. Belemártjuk a mézeskalácsok felső oldalát, és egy kés segítségével elkenjük a tortabevonót a sütemények oldalán is, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Közben, amikor a máz még nem teljesen szilárd, a csizmák tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. (Tetszés szerint a csizmák felületét megszórhatjuk tortadarával is.)
Tipp:
                                    Lekvár helyett mogyorókrémet is választhatunk a süteményhez.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?