Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mikulástorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
100 g őrölt mandula
150 g cukor
5 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

kb. 100 g mogyorókrém (szobahőmérsékletű), pl. Nutella®

Díszítéshez:

1 púpozott evőkanál porcukor
kevés piros ételszínezék
2 - 3 teáskanál mogyorókrém
dekor cukorszemek
kb. 3 evőkanál kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) kb. 2 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, a margarint és a többi hozzávalót, konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt tovább keverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, majd a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kicsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét. A tortalapot sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, hogy a díszítéshez a sima fele legyen felül. A tortalapot hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék:
A tortalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és mogyorókrémmel megkenjük. Rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomjuk.

Díszítés:
A marcipánt a porcukorral és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd porcukorral megszórt felületen kerek lappá (kb. 15 cm Ø) kinyújtjuk, majd 12 „tortaszeletre” vágjuk. A szeletek csúcsos részére a marcipánsapkáknak ragasztóanyagként egy kis mogyorókrémet kenünk. Rátesszük a sapkákat, és finoman rányomjuk. A marcipán maradékából kis orrokat formázunk. A szemeket és az orrokat dekortollal „ráragasztjuk”, és a sapkának készítünk pompont és peremet is. A dekortollban lévő maradékot a süteményre szakállként felvisszük, azonnal megszórjuk kókuszreszelékkel és finoman rányomkodjuk.

Tippek:

A süteményt megtölthetjük földimogyorókrémmel is.
A szakáll kókuszreszelék nélkül is jól néz ki.
A Díszítő cukormáz helyett használhatunk Dekor Tollat (4 színű), melyből a fehéret felhasználhatjuk a többi színnel pedig mézeskalácsokat dekorálhatunk.
Amennyiben nem tudjuk beszerezni a dekorszemeket, akkor Dr. Oetker Dekor gyöngyöt is használhatunk helyette.
Mikulástorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!