Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):

sütőpapír

Piskóta tésztához:

4 darab tojás (M-es)
200 g cukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt, pörkölt mogyoró
2 teáskanál mogyorókrém, pl., Nutella®

Töltelékhez:

kb. 350 g mogyorókrém, pl., Nutella®

Díszítéshez:

tetszés szerint Dr. Oetker dekorcukrok vagy tortadara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Végül keverjük hozzá a mogyorót és a mogyorókrémet. Simítsuk el a piskótakeveréket a tortaformába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótalapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. A piskótalapot vízszintesen egyszer vágjuk át. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra és kenjük meg 2 evőkanál mogyorókrémmel. Helyezzük rá a felső lapot, és enyhén nyomjuk le.

Díszítés:
A torta széleit és felületét kenjük be mogyorókrémmel, majd tetszés szerint díszítsük Dr. Oetker dekorcukrokkal vagy tortadarával. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe a tortát.
Mogyorókrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!