![Mogyorókrémes torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32117/mogyorokremes-torta-15961.jpg)
Mogyorókrémes torta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):
Piskóta tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Végül keverjük hozzá a mogyorót és a mogyorókrémet. Simítsuk el a piskótakeveréket a tortaformába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótalapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. A piskótalapot vízszintesen egyszer vágjuk át. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra és kenjük meg 2 evőkanál mogyorókrémmel. Helyezzük rá a felső lapot, és enyhén nyomjuk le.
Díszítés:
A torta széleit és felületét kenjük be mogyorókrémmel, majd tetszés szerint díszítsük Dr. Oetker dekorcukrokkal vagy tortadarával. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe a tortát.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Mogyorókrémes torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):
Piskóta tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Végül keverjük hozzá a mogyorót és a mogyorókrémet. Simítsuk el a piskótakeveréket a tortaformába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótalapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. A piskótalapot vízszintesen egyszer vágjuk át. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra és kenjük meg 2 evőkanál mogyorókrémmel. Helyezzük rá a felső lapot, és enyhén nyomjuk le.
Díszítés:
A torta széleit és felületét kenjük be mogyorókrémmel, majd tetszés szerint díszítsük Dr. Oetker dekorcukrokkal vagy tortadarával. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe a tortát.
![Mogyorókrémes torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32117/mogyorokremes-torta-15961.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?