Mogyorókrémes torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):
sütőpapír
Piskóta tésztához:
4 darab tojás (M-es)
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt, pörkölt mogyoró
2 teáskanál mogyorókrém, pl., Nutella®
Töltelékhez:
kb. 350 g mogyorókrém, pl., Nutella®
Díszítéshez:
tetszés szerint Dr. Oetker dekorcukrok vagy tortadara
Elkészítés
Előkészítés:
A formát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Végül keverjük hozzá a mogyorót és a mogyorókrémet. Simítsuk el a piskótakeveréket a tortaformába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótalapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. A piskótalapot vízszintesen egyszer vágjuk át. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra és kenjük meg 2 evőkanál mogyorókrémmel. Helyezzük rá a felső lapot, és enyhén nyomjuk le.
Díszítés:
A torta széleit és felületét kenjük be mogyorókrémmel, majd tetszés szerint díszítsük Dr. Oetker dekorcukrokkal vagy tortadarával. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe a tortát.
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Végül keverjük hozzá a mogyorót és a mogyorókrémet. Simítsuk el a piskótakeveréket a tortaformába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótalapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. A piskótalapot vízszintesen egyszer vágjuk át. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra és kenjük meg 2 evőkanál mogyorókrémmel. Helyezzük rá a felső lapot, és enyhén nyomjuk le.
Díszítés:
A torta széleit és felületét kenjük be mogyorókrémmel, majd tetszés szerint díszítsük Dr. Oetker dekorcukrokkal vagy tortadarával. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe a tortát.
Kedvencnek jelölöm
Mogyorókrémes torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):
sütőpapír
Piskóta tésztához:
4 darab tojás (M-es)
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt, pörkölt mogyoró
2 teáskanál mogyorókrém, pl., Nutella®
Töltelékhez:
kb. 350 g mogyorókrém, pl., Nutella®
Díszítéshez:
tetszés szerint Dr. Oetker dekorcukrok vagy tortadara
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A formát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Végül keverjük hozzá a mogyorót és a mogyorókrémet. Simítsuk el a piskótakeveréket a tortaformába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótalapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. A piskótalapot vízszintesen egyszer vágjuk át. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra és kenjük meg 2 evőkanál mogyorókrémmel. Helyezzük rá a felső lapot, és enyhén nyomjuk le.
Díszítés:
A torta széleit és felületét kenjük be mogyorókrémmel, majd tetszés szerint díszítsük Dr. Oetker dekorcukrokkal vagy tortadarával. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe a tortát.
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Végül keverjük hozzá a mogyorót és a mogyorókrémet. Simítsuk el a piskótakeveréket a tortaformába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótalapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. A piskótalapot vízszintesen egyszer vágjuk át. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra és kenjük meg 2 evőkanál mogyorókrémmel. Helyezzük rá a felső lapot, és enyhén nyomjuk le.
Díszítés:
A torta széleit és felületét kenjük be mogyorókrémmel, majd tetszés szerint díszítsük Dr. Oetker dekorcukrokkal vagy tortadarával. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe a tortát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?