Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):

sütőpapír

Piskóta tésztához:

4 darab tojás (M-es)
200 g cukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt, pörkölt mogyoró
2 teáskanál mogyorókrém, pl., Nutella®

Töltelékhez:

kb. 350 g mogyorókrém, pl., Nutella®

Díszítéshez:

tetszés szerint Dr. Oetker dekorcukrok vagy tortadara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Végül keverjük hozzá a mogyorót és a mogyorókrémet. Simítsuk el a piskótakeveréket a tortaformába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótalapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. A piskótalapot vízszintesen egyszer vágjuk át. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra és kenjük meg 2 evőkanál mogyorókrémmel. Helyezzük rá a felső lapot, és enyhén nyomjuk le.

Díszítés:
A torta széleit és felületét kenjük be mogyorókrémmel, majd tetszés szerint díszítsük Dr. Oetker dekorcukrokkal vagy tortadarával. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe a tortát.
Mogyorókrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!