Áfonyás túró mousse
Hozzávalók
A mousse-hoz:
A gyümölcsszószhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). Habverővel keverve a túrós masszához adjuk és alaposan elkeverjük. A habtejszínt és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tejszínhabot óvatosan összekeverjük a tojáshabbal, majd a túrós masszát is hozzákeverjük. A mousse-t desszertpoharakba adagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Gyümölcsszósz:
A bodzaszörpöt, a citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat felforraljuk. A keményítőt vízzel kikeverjük, belekeverjük a gyümölcsszószba és még egyszer röviden felforraljuk, majd belekeverjük az áfonyát. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a túrós mousse-on egyenletesen elosztjuk.
Áfonyás túró mousse
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
A mousse-hoz:
A gyümölcsszószhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). Habverővel keverve a túrós masszához adjuk és alaposan elkeverjük. A habtejszínt és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tejszínhabot óvatosan összekeverjük a tojáshabbal, majd a túrós masszát is hozzákeverjük. A mousse-t desszertpoharakba adagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Gyümölcsszósz:
A bodzaszörpöt, a citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat felforraljuk. A keményítőt vízzel kikeverjük, belekeverjük a gyümölcsszószba és még egyszer röviden felforraljuk, majd belekeverjük az áfonyát. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a túrós mousse-on egyenletesen elosztjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?