Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás túró mousse

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

A mousse-hoz:

100 ml tej
500 g étkezési túró (sovány)
150 g cukor
200 ml hideg habtejszín
2 darab tojásfehérje (M-es)

A gyümölcsszószhoz:

200 g mirelit fekete áfonya
125 ml bodzaszörp (boltban kapható)
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1-2 evőkanál hideg víz

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zselatint 100 ml hideg tejbe áztatjuk. Az áfonyát felolvasztjuk.

Elkészítés:

Mousse:
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). Habverővel keverve a túrós masszához adjuk és alaposan elkeverjük. A habtejszínt és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tejszínhabot óvatosan összekeverjük a tojáshabbal, majd a túrós masszát is hozzákeverjük. A mousse-t desszertpoharakba adagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Gyümölcsszósz:
A bodzaszörpöt, a citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat felforraljuk. A keményítőt vízzel kikeverjük, belekeverjük a gyümölcsszószba és még egyszer röviden felforraljuk, majd belekeverjük az áfonyát. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a túrós mousse-on egyenletesen elosztjuk.
A Áfonyás túró mousse viszonylag gyorsan elkészíthető, dekoratív pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!