 
                Áfonyás túró mousse
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Kis gyakorlat szükséges
                        Kis gyakorlat szükséges
                     kb. 8 adag
                            kb. 8 adag
                        Hozzávalók
A mousse-hoz:
                                        1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        500 g étkezési túró (sovány)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 ml hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojásfehérje (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            A gyümölcsszószhoz:
                                        200 g mirelit fekete áfonya
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 ml bodzaszörp (boltban kapható)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál citromlé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál őrölt fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1-2 evőkanál hideg víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A zselatint 100 ml hideg tejbe áztatjuk. Az áfonyát felolvasztjuk.
                                
                            Elkészítés:
                                    Mousse:
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). Habverővel keverve a túrós masszához adjuk és alaposan elkeverjük. A habtejszínt és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tejszínhabot óvatosan összekeverjük a tojáshabbal, majd a túrós masszát is hozzákeverjük. A mousse-t desszertpoharakba adagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Gyümölcsszósz:
A bodzaszörpöt, a citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat felforraljuk. A keményítőt vízzel kikeverjük, belekeverjük a gyümölcsszószba és még egyszer röviden felforraljuk, majd belekeverjük az áfonyát. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a túrós mousse-on egyenletesen elosztjuk.
                            A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). Habverővel keverve a túrós masszához adjuk és alaposan elkeverjük. A habtejszínt és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tejszínhabot óvatosan összekeverjük a tojáshabbal, majd a túrós masszát is hozzákeverjük. A mousse-t desszertpoharakba adagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Gyümölcsszósz:
A bodzaszörpöt, a citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat felforraljuk. A keményítőt vízzel kikeverjük, belekeverjük a gyümölcsszószba és még egyszer röviden felforraljuk, majd belekeverjük az áfonyát. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a túrós mousse-on egyenletesen elosztjuk.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Áfonyás túró mousse
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
A mousse-hoz:
                                        1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        500 g étkezési túró (sovány)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        200 ml hideg habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojásfehérje (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            A gyümölcsszószhoz:
                                        200 g mirelit fekete áfonya
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 ml bodzaszörp (boltban kapható)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál citromlé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál őrölt fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1-2 evőkanál hideg víz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A zselatint 100 ml hideg tejbe áztatjuk. Az áfonyát felolvasztjuk.
                                
                            Elkészítés:
                                    Mousse:
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). Habverővel keverve a túrós masszához adjuk és alaposan elkeverjük. A habtejszínt és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tejszínhabot óvatosan összekeverjük a tojáshabbal, majd a túrós masszát is hozzákeverjük. A mousse-t desszertpoharakba adagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Gyümölcsszósz:
A bodzaszörpöt, a citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat felforraljuk. A keményítőt vízzel kikeverjük, belekeverjük a gyümölcsszószba és még egyszer röviden felforraljuk, majd belekeverjük az áfonyát. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a túrós mousse-on egyenletesen elosztjuk.
                            A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). Habverővel keverve a túrós masszához adjuk és alaposan elkeverjük. A habtejszínt és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tejszínhabot óvatosan összekeverjük a tojáshabbal, majd a túrós masszát is hozzákeverjük. A mousse-t desszertpoharakba adagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Gyümölcsszósz:
A bodzaszörpöt, a citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat felforraljuk. A keményítőt vízzel kikeverjük, belekeverjük a gyümölcsszószba és még egyszer röviden felforraljuk, majd belekeverjük az áfonyát. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a túrós mousse-on egyenletesen elosztjuk.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Pudingos desszertek, pohárkrémek
                                    Pudingos desszertek, pohárkrémek
                                 Mártások, szószok, pürék
                                    Mártások, szószok, pürék
                                 Sütés nélküli finomságok
                                    Sütés nélküli finomságok
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?