Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini epres cupcake

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab Mini epres cupcake elkészítéséhez

Mini muffinformához (45 mm Ø):

kb. 10 db mini muffinpapír

Tésztához:

75 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
60 g lágy vaj, vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál habtejszín

Krémhez:

kb. 10 szem eper
180 ml hideg habtejszín
kevés aprított pisztácia

A Mini epres cupcake elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. A tésztát két teáskanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk. A tejszínt keményre verjük, majd csillagcsöves (nagyobb átmérőjű) habzsákba töltjük. A muffinok tetejére nyomjuk, megszórjuk aprított pisztáciával, majd mindegyik cupcake tetejére egy-egy szem epret ültetünk. Ízlés szerint porcukorral megszórva is tálalhatjuk.

Tippek:

Ha nincs mini muffinformánk, használjunk muffinonként 2-2 muffinpapírt egymásba helyezve. Tegyük sütőlemezre, töltsük meg a tésztával, és így süssük meg.
A muffinokat előző nap is elkészíthetjük, vagy le is fagyaszthatjuk.
Mini epres cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!