Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtburger-Muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

zsiradék
kb. 4 evőkanál világos szezámmag (40 g)

Töltelékhez:

1 fej hagyma
3 evőkanál étolaj
450 g marha darált hús
1 evőkanál paradicsompüré
100 g fűszeres ketchup
1 evőkanál mustár
2 evőkanál folyadék a csemege uborka üvegéből
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt bors

Tésztához:

150-175 ml víz
60 g vaj vagy margarin
300 g búzaliszt
1 teáskanál só
1 csipet cukor

Tetejére:

6 szelet szendvics sajt (150 g)
100 g csemegeuborka (lecsöpögtetve) (24 szelet)
kb. 100 g fűszeres ketchup
metélőhagymakarikák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Sajtburger-Muffin desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin-formát zsiradékkal kikenjük és szezámmaggal megszórjuk. A tésztához a vizet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Töltelék:
A hagyma héját lehúzzuk, és felkockázzuk. Az olajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk. A darált húst nagy lángon kevergetés közben megpirítjuk, hogy darabos legyen. A lángot lejjebb vesszük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, és együtt pirítjuk tovább. Belekeverjük a paradicsompürét, a ketchupot, a mustárt és az uborkalevet. A darált húsos masszát sóval és borssal ízesítjük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót és a vizes zsiradékot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva 15 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Formázás:
A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 12 egyforma méretű darabra osztjuk. A tésztagolyókat kevés liszttel kerek tallérokká (kb. 10 cm Ø) nyújtjuk, a formába tesszük, és belenyomkodjuk, majd elosztjuk rajta a darált húsos masszát. A muffinformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Átsütés:
Időközben a sajtszeleteket felnegyedeljük.
A muffint kivesszük a sütőből, és ráteszünk egy darab sajtot. Még egyszer visszatesszük a sütő középső részébe, míg a sajt egy kicsit megolvad.

Sütési idő: kb. 3-5 perc

Díszítés:
A muffint kivesszük a formából. Minden sajtburger-muffint 2 uborkaszelettel, ketchuppal és metélőhagymakarikákkal díszítünk, és melegen tálaljuk.

Tippek:

A muffin feltét nélkül remekül fagyasztható. Felengedés után a sütőben alsó- és felső sütéssel kb. 200°C-on kb. 5 percig melegítjük.
A Sajtburger-Muffin vegetáriánus változathoz elkészíthetjük a tölteléket vegán vagdalttal is.
A Sajtburger-Muffin önálló fogásként - reggeli, uzsonna - is megállja a helyét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!