Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kolbászos-sajtos kiflik

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
200 ml langyos tej
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

250 g puhább kolbász
2 púpozott evőkanál mustár
120 g trappista sajt

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 40 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kolbászos-sajtos kiflik hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sajtot lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg tejet, a tojássárgáját és a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Mindkettőt lisztezett felületen 1-1 kb. 28 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd mindkét kört 8-8 egyenlő körcikkelyre (háromszögre) vágjuk.

Töltelék:
A kolbász héját lehúzzuk, és késes aprítóban, a mustárral együtt krémesre törjük. A kész tölteléket 16 részre osztjuk és óvatosan a háromszögek szélesebbik oldalára nyomkodjuk úgy, hogy a széleket üresen hagyjuk. Teszünk mindre 1-1 kis halom reszelt sajtot, majd a szélesebbik oldaltól indítva feltekerjük a tésztát. Széleiket kissé befelé hajtva kifliket formázunk.
A kifliket egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük.
Ezután a tetejüket lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kifliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész Kolbászos-sajtos kiflik süteményt a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.

Tipp:

A kolbászt mártsuk rövid időre forró vízbe, így könnyebb lesz lehúzni a héját.
A Kolbászos-sajtos kiflik sütemény teteje ízlés szerint díszíthető nemcsak sajtszórattal, de akár köménymaggal, szezámmaggal is.
Kolbászos-sajtos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!