Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyerekpuncs

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

1 l víz
4 filter gyümölcstea
½ kezeletlen narancs
½ kezeletlen citrom
1 l meggylé vagy tetszőleges piros színű gyümölcslé
50 g barna nádcukor
2 darab egész fahéj
4-5 darab egész szegfűbors
5-6 darab egész szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Gyerekpuncs hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A vizet nagy edényben felforraljuk, és hozzáadjuk a gyümölcsteát. Fedő alatt legalább 15 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a filtereket. A narancsot és a citromot forró vízben megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

A Gyerekpuncs alapja a tea, amit a gyümölcslével, a cukorral, a vaníliás cukorral és fűszerekkel összekeverjük. Hozzáadjuk a narancs- és a citromszeleteket, majd felforraljuk és rögtön lezárjuk.
Eltávolítjuk a gyümölcsszeleteket, és a Gyerekpuncs forró italt hőálló poharakban tálaljuk.

Tippek

Ha nem jutunk kezeletlen gyümölcshöz, mindenképpen hámozzuk meg a citromot és narancsot, esetleg mandarint, az ízhatás érdekében pedig használjunk a fűszerboltokban kapható szárított őrleményt narancs- és citromhéj helyett.
A Gyerekpuncs ízlés szerint mazsolával, fügével, datolyával gazdagítható.
A Gyerekpuncs alkoholmentes forróital, ünnepi finomság gyerekeknek szilveszterre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!