Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyerekpuncs

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

1 l víz
4 filter gyümölcstea
½ kezeletlen narancs
½ kezeletlen citrom
1 l meggylé vagy tetszőleges piros színű gyümölcslé
50 g barna nádcukor
2 darab egész fahéj
4-5 darab egész szegfűbors
5-6 darab egész szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Gyerekpuncs hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A vizet nagy edényben felforraljuk, és hozzáadjuk a gyümölcsteát. Fedő alatt legalább 15 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a filtereket. A narancsot és a citromot forró vízben megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

A Gyerekpuncs alapja a tea, amit a gyümölcslével, a cukorral, a vaníliás cukorral és fűszerekkel összekeverjük. Hozzáadjuk a narancs- és a citromszeleteket, majd felforraljuk és rögtön lezárjuk.
Eltávolítjuk a gyümölcsszeleteket, és a Gyerekpuncs forró italt hőálló poharakban tálaljuk.

Tippek

Ha nem jutunk kezeletlen gyümölcshöz, mindenképpen hámozzuk meg a citromot és narancsot, esetleg mandarint, az ízhatás érdekében pedig használjunk a fűszerboltokban kapható szárított őrleményt narancs- és citromhéj helyett.
A Gyerekpuncs ízlés szerint mazsolával, fügével, datolyával gazdagítható.
A Gyerekpuncs alkoholmentes forróital, ünnepi finomság gyerekeknek szilveszterre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
102 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!