Mandulás teafilter
Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztalapokat a sütőtepsibe fektetjük és a lapok egyik oldalának csücskeit behajtjuk úgy, hogy egy teafilterre emlékeztessen, majd a visszahajtott sarkok között egy szívószállal átszúrjuk. A süteményt végül megszórjuk az őrölt mandulával, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Mandulás teafiltert a sütőpapírral együtt, egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Jól záródó fém dobozban a sütemény akár 3 hétig is tárolható.
Mandulás teafilter
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztalapokat a sütőtepsibe fektetjük és a lapok egyik oldalának csücskeit behajtjuk úgy, hogy egy teafilterre emlékeztessen, majd a visszahajtott sarkok között egy szívószállal átszúrjuk. A süteményt végül megszórjuk az őrölt mandulával, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Mandulás teafiltert a sütőpapírral együtt, egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Jól záródó fém dobozban a sütemény akár 3 hétig is tárolható.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?