Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habcsók fenyők

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Habcsókhoz:

1 tasak Dr. Oetker Habcsók alappor
75 ml víz

Ezenkívül:

zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 80 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A kimért vizet egy keskeny szájú, magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a habcsók alapport és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, keményre felverjük. A hab kb. 1/3-át zöld ételszínezékkel színezzük. A csillagcsöves (8 mm Ø) habzsák falára csíkokban ételszínezékkel színezett habot teszünk, majd a maradék habot is beletöltjük a habzsákba.

Formázás:
Kb. 10-12 kicsi fenyőt (kb. 2 cm Ø és 4 cm magas) a tepsibe nyomunk. A fenyőket dekor gyönggyel díszítjük, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 90-95 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütő lekapcsolása után a fenyőket legalább további 1 órán keresztül a sütőben hagyjuk szikkadni, hogy üregesek-ropogósak legyenek!

Pálcikás habcsókfenyők:
Kb. 12 fenyőhöz 6 fanyársat sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. A színezett tojáshabot rányomjuk a nyársakra. A fenyőfákat dekor cukorral díszítjük, és a fent leírtak szerint megsütjük és a sütőbe hagyjuk szikkadni.

Tipp:

Jól záródó dobozban a süteményt kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Habcsók fenyők

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!