
Mogyorókrémes-banános palacsintatorony



Hozzávalók
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
120 g mogyorókrém
2 db kisebb banán (kb. 200 g)
Elkészítés
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 12 darab kisebb palacsintát sütünk belőle. Ehhez bő két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, megkenjük mogyorókrémmel és rakunk rá felkarikázott banánt. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén mogyorókrém és banán kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. A tetejét mogyorókrémmel és banánkarikákkal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot is, és melegen tálaljuk.
Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, megkenjük mogyorókrémmel és rakunk rá felkarikázott banánt. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén mogyorókrém és banán kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. A tetejét mogyorókrémmel és banánkarikákkal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot is, és melegen tálaljuk.
Tipp:
A mogyorókrémbe keverhetünk kb. 50 g aprított törökmogyorót.

Kedvencnek jelölöm

Mogyorókrémes-banános palacsintatorony
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
120 g mogyorókrém
2 db kisebb banán (kb. 200 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 12 darab kisebb palacsintát sütünk belőle. Ehhez bő két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, megkenjük mogyorókrémmel és rakunk rá felkarikázott banánt. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén mogyorókrém és banán kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. A tetejét mogyorókrémmel és banánkarikákkal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot is, és melegen tálaljuk.
Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, megkenjük mogyorókrémmel és rakunk rá felkarikázott banánt. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén mogyorókrém és banán kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. A tetejét mogyorókrémmel és banánkarikákkal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot is, és melegen tálaljuk.
Tipp:
A mogyorókrémbe keverhetünk kb. 50 g aprított törökmogyorót.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?