
Mogyorókrémes muffin



Hozzávalók
Muffin sütőformához (12 darabos):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele egyenként a tojásokat legalább 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen, a tejjel felváltva.
A mogyorókrémet ha szükséges kicsit melegítsük fel és keverjük át. Vegyük ki a tészta felét, keverjük össze röviden 50 g mogyorókrémmel és osszuk el egyenletesen a formák között 2 evőkanállal. A világos tésztát osszuk el a formákba, majd mindegyik közepére tegyünk 1 teáskanál mogyorókrémet. Egy fogpiszkáló segítségével forgassuk össze a világos muffin tésztát és a mogyorókrémes tésztát. Helyezzük a muffin sütőformát a sütő közepében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a sütőformából kb. 5 perc után, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tipp:


Mogyorókrémes muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőformához (12 darabos):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele egyenként a tojásokat legalább 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen, a tejjel felváltva.
A mogyorókrémet ha szükséges kicsit melegítsük fel és keverjük át. Vegyük ki a tészta felét, keverjük össze röviden 50 g mogyorókrémmel és osszuk el egyenletesen a formák között 2 evőkanállal. A világos tésztát osszuk el a formákba, majd mindegyik közepére tegyünk 1 teáskanál mogyorókrémet. Egy fogpiszkáló segítségével forgassuk össze a világos muffin tésztát és a mogyorókrémes tésztát. Helyezzük a muffin sütőformát a sütő közepében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a sütőformából kb. 5 perc után, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?