Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőformához (12 darabos):

12 db muffin sütőpapír

Tésztához:

150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
3 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál tej
kb. 150 g mogyorókrém, pl. Nutella®
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Helyezzük a papír sütőformákat a muffinformákba és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele egyenként a tojásokat legalább 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen, a tejjel felváltva.

A mogyorókrémet ha szükséges kicsit melegítsük fel és keverjük át. Vegyük ki a tészta felét, keverjük össze röviden 50 g mogyorókrémmel és osszuk el egyenletesen a formák között 2 evőkanállal. A világos tésztát osszuk el a formákba, majd mindegyik közepére tegyünk 1 teáskanál mogyorókrémet. Egy fogpiszkáló segítségével forgassuk össze a világos muffin tésztát és a mogyorókrémes tésztát. Helyezzük a muffin sütőformát a sütő közepében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a muffinokat a sütőformából kb. 5 perc után, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Tipp:

A muffin jól fagyasztható.
Mogyorókrémes muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!