Mogyorókrémes-vaníliás szelet
Hozzávalók
Összeállításhoz:
Kekszalaphoz:
Vaníliás réteghez:
Mogyorókrémes réteghez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A forma alját hézagmentesen kirakjuk a vajas keksszel.
Vaníliás réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, majd habverővel, még melegen belekeverjük a lágy vajat vagy margarint. Rögtön a kekszalapra simítjuk, frissentartó fóliával lefedjük, és miután kihűlt, betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Mogyorókrémes réteg:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a lágy mogyorókrémet, és simára keverjük. A krémet a vaníliás rétegre simítjuk, a tetejét kirakjuk a vajas kekszekkel, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. A felső kekszek mentén felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Mogyorókrémes-vaníliás szelet
Hozzávalók
kb. 15-16 szelet elkészítéséhez
Összeállításhoz:
Kekszalaphoz:
Vaníliás réteghez:
Mogyorókrémes réteghez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A forma alját hézagmentesen kirakjuk a vajas keksszel.
Vaníliás réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, majd habverővel, még melegen belekeverjük a lágy vajat vagy margarint. Rögtön a kekszalapra simítjuk, frissentartó fóliával lefedjük, és miután kihűlt, betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Mogyorókrémes réteg:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a lágy mogyorókrémet, és simára keverjük. A krémet a vaníliás rétegre simítjuk, a tetejét kirakjuk a vajas kekszekkel, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. A felső kekszek mentén felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?