Mogyorókrémes-vaníliás szelet
Hozzávalók
Összeállításhoz:
sütőkeret vagy téglalap alakú kapcsos tortaforma (kb. 20x30 cm)
Kekszalaphoz:
kb. 120 g téglalap alakú vajas keksz
Vaníliás réteghez:
600 ml tej
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
120 g cukor
120 g lágy vaj vagy margarin
Mogyorókrémes réteghez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
50 g porcukor
250 g mascarpone
150 g lágy mogyorókrém, pl. Nutella®
Tetejére:
kb. 120 g téglalap alakú vajas keksz
Elkészítés
Előkészítés:
Egy tálca köré sütőkeretet helyezünk, vagy összeállítjuk a kapcsos tortaformát.
Elkészítés:
Kekszalap:
A forma alját hézagmentesen kirakjuk a vajas keksszel.
Vaníliás réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, majd habverővel, még melegen belekeverjük a lágy vajat vagy margarint. Rögtön a kekszalapra simítjuk, frissentartó fóliával lefedjük, és miután kihűlt, betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Mogyorókrémes réteg:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a lágy mogyorókrémet, és simára keverjük. A krémet a vaníliás rétegre simítjuk, a tetejét kirakjuk a vajas kekszekkel, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. A felső kekszek mentén felszeletelve tálaljuk.
A forma alját hézagmentesen kirakjuk a vajas keksszel.
Vaníliás réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, majd habverővel, még melegen belekeverjük a lágy vajat vagy margarint. Rögtön a kekszalapra simítjuk, frissentartó fóliával lefedjük, és miután kihűlt, betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Mogyorókrémes réteg:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a lágy mogyorókrémet, és simára keverjük. A krémet a vaníliás rétegre simítjuk, a tetejét kirakjuk a vajas kekszekkel, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. A felső kekszek mentén felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
A mogyorókrémes-vaníliás szelet tetejét díszíthetjük egy-egy pötty mogyorókrémmel és félbevágott törökmogyoró-darabokkal.
Kedvencnek jelölöm
Mogyorókrémes-vaníliás szelet
Hozzávalók
kb. 15-16 szelet elkészítéséhez
Összeállításhoz:
sütőkeret vagy téglalap alakú kapcsos tortaforma (kb. 20x30 cm)
Kekszalaphoz:
kb. 120 g téglalap alakú vajas keksz
Vaníliás réteghez:
600 ml tej
120 g cukor
120 g lágy vaj vagy margarin
Mogyorókrémes réteghez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
50 g porcukor
250 g mascarpone
150 g lágy mogyorókrém, pl. Nutella®
Tetejére:
kb. 120 g téglalap alakú vajas keksz
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Egy tálca köré sütőkeretet helyezünk, vagy összeállítjuk a kapcsos tortaformát.
Elkészítés:
Kekszalap:
A forma alját hézagmentesen kirakjuk a vajas keksszel.
Vaníliás réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, majd habverővel, még melegen belekeverjük a lágy vajat vagy margarint. Rögtön a kekszalapra simítjuk, frissentartó fóliával lefedjük, és miután kihűlt, betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Mogyorókrémes réteg:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a lágy mogyorókrémet, és simára keverjük. A krémet a vaníliás rétegre simítjuk, a tetejét kirakjuk a vajas kekszekkel, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. A felső kekszek mentén felszeletelve tálaljuk.
A forma alját hézagmentesen kirakjuk a vajas keksszel.
Vaníliás réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, majd habverővel, még melegen belekeverjük a lágy vajat vagy margarint. Rögtön a kekszalapra simítjuk, frissentartó fóliával lefedjük, és miután kihűlt, betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Mogyorókrémes réteg:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a lágy mogyorókrémet, és simára keverjük. A krémet a vaníliás rétegre simítjuk, a tetejét kirakjuk a vajas kekszekkel, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. A felső kekszek mentén felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
A mogyorókrémes-vaníliás szelet tetejét díszíthetjük egy-egy pötty mogyorókrémmel és félbevágott törökmogyoró-darabokkal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?