Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes-vaníliás szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-16 szelet elkészítéséhez

Összeállításhoz:

sütőkeret vagy téglalap alakú kapcsos tortaforma (kb. 20x30 cm)

Kekszalaphoz:

kb. 120 g téglalap alakú vajas keksz

Vaníliás réteghez:

600 ml tej
120 g cukor
120 g lágy vaj vagy margarin

Mogyorókrémes réteghez:

200 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
250 g mascarpone
150 g lágy mogyorókrém, pl. Nutella®

Tetejére:

kb. 120 g téglalap alakú vajas keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy tálca köré sütőkeretet helyezünk, vagy összeállítjuk a kapcsos tortaformát.

Elkészítés:

Kekszalap:
A forma alját hézagmentesen kirakjuk a vajas keksszel.

Vaníliás réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, majd habverővel, még melegen belekeverjük a lágy vajat vagy margarint. Rögtön a kekszalapra simítjuk, frissentartó fóliával lefedjük, és miután kihűlt, betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.

Mogyorókrémes réteg:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a lágy mogyorókrémet, és simára keverjük. A krémet a vaníliás rétegre simítjuk, a tetejét kirakjuk a vajas kekszekkel, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. A felső kekszek mentén felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

A mogyorókrémes-vaníliás szelet tetejét díszíthetjük egy-egy pötty mogyorókrémmel és félbevágott törökmogyoró-darabokkal.
Mogyorókrémes-vaníliás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!