Mogyorókrémes-vaníliás szelet
Hozzávalók
Összeállításhoz:
Kekszalaphoz:
Vaníliás réteghez:
Mogyorókrémes réteghez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A forma alját hézagmentesen kirakjuk a vajas keksszel.
Vaníliás réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, majd habverővel, még melegen belekeverjük a lágy vajat vagy margarint. Rögtön a kekszalapra simítjuk, frissentartó fóliával lefedjük, és miután kihűlt, betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Mogyorókrémes réteg:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a lágy mogyorókrémet, és simára keverjük. A krémet a vaníliás rétegre simítjuk, a tetejét kirakjuk a vajas kekszekkel, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. A felső kekszek mentén felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Mogyorókrémes-vaníliás szelet
Hozzávalók
kb. 15-16 szelet elkészítéséhez
Összeállításhoz:
Kekszalaphoz:
Vaníliás réteghez:
Mogyorókrémes réteghez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A forma alját hézagmentesen kirakjuk a vajas keksszel.
Vaníliás réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, majd habverővel, még melegen belekeverjük a lágy vajat vagy margarint. Rögtön a kekszalapra simítjuk, frissentartó fóliával lefedjük, és miután kihűlt, betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
Mogyorókrémes réteg:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel rövid ideig verjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett a tejszínhez adjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a lágy mogyorókrémet, és simára keverjük. A krémet a vaníliás rétegre simítjuk, a tetejét kirakjuk a vajas kekszekkel, és visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. A felső kekszek mentén felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?