Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hartyáni krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

350 g búzaliszt
120 g cukor
50 g folyékony méz
2 darab tojás (M-es)
kb. 3-4 evőkanál tej

Krémhez:

800 ml hideg tej

Összeállításhoz:

kb. 170 ml erős presszókávé
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
2-3 teáskanál cukor
kb. 16-18 darab babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a folyékony mézet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) közepes fokozaton sima felületű tésztává dogozzuk, közben apránként a tejet is hozzáadjuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30-40 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztadarabokat egyesével, lisztezett felületen kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, sodrófára feltekerve az előkészített tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és a tésztalapokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 7-9 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapokat a tepsivel együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az egyik tésztalapot egy tálcára tesszük, és sütőkeretet vagy a csatos tepsi oldalát köré helyezzük.

Krém és összeállítás:
A frissen főzött presszókávét a rum aromával és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 perc alatt habosra keverjük, majd a felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. A babapiskótákat egyesével, röviden megmártjuk a kihűlt kávéban, majd sorban kirakjuk a krémre. A babapiskótás rétegen elkenjük a krém másik felét. A másik tésztalapot egyenlő méretű téglalapokra vagy négyzetekre vágjuk (annyira, ahány szeletre vágni szeretnénk a süteményt), és kirakjuk velük a krém tetejét.
A süteményt legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a sütőkeretet vagy a csatos formát eltávolítjuk a süteményről, és a felvágott tésztalapok mentén felszeleteljük.

Tippek:

A sütemény tetejét meghinthetjük porcukorral.
A kávét ízesíthetjük likőrrel, pl. amarettóval.
Hartyáni krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!