![Hartyáni krémes](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32055/hartyani-kremes-15883.jpg)
Hartyáni krémes
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Összeállításhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a folyékony mézet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) közepes fokozaton sima felületű tésztává dogozzuk, közben apránként a tejet is hozzáadjuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30-40 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat egyesével, lisztezett felületen kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, sodrófára feltekerve az előkészített tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapokat a tepsivel együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az egyik tésztalapot egy tálcára tesszük, és sütőkeretet vagy a csatos tepsi oldalát köré helyezzük.
Krém és összeállítás:
A frissen főzött presszókávét a rum aromával és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 perc alatt habosra keverjük, majd a felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. A babapiskótákat egyesével, röviden megmártjuk a kihűlt kávéban, majd sorban kirakjuk a krémre. A babapiskótás rétegen elkenjük a krém másik felét. A másik tésztalapot egyenlő méretű téglalapokra vagy négyzetekre vágjuk (annyira, ahány szeletre vágni szeretnénk a süteményt), és kirakjuk velük a krém tetejét.
A süteményt legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a sütőkeretet vagy a csatos formát eltávolítjuk a süteményről, és a felvágott tésztalapok mentén felszeleteljük.
Tippek:
A kávét ízesíthetjük likőrrel, pl. amarettóval.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Hartyáni krémes
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Összeállításhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a folyékony mézet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) közepes fokozaton sima felületű tésztává dogozzuk, közben apránként a tejet is hozzáadjuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30-40 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat egyesével, lisztezett felületen kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, sodrófára feltekerve az előkészített tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapokat a tepsivel együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az egyik tésztalapot egy tálcára tesszük, és sütőkeretet vagy a csatos tepsi oldalát köré helyezzük.
Krém és összeállítás:
A frissen főzött presszókávét a rum aromával és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 perc alatt habosra keverjük, majd a felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. A babapiskótákat egyesével, röviden megmártjuk a kihűlt kávéban, majd sorban kirakjuk a krémre. A babapiskótás rétegen elkenjük a krém másik felét. A másik tésztalapot egyenlő méretű téglalapokra vagy négyzetekre vágjuk (annyira, ahány szeletre vágni szeretnénk a süteményt), és kirakjuk velük a krém tetejét.
A süteményt legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a sütőkeretet vagy a csatos formát eltávolítjuk a süteményről, és a felvágott tésztalapok mentén felszeleteljük.
Tippek:
A kávét ízesíthetjük likőrrel, pl. amarettóval.
![Hartyáni krémes](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32055/hartyani-kremes-15883.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?