Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szedres morzsasütemény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

zsiradék

Morzsatésztához:

300 g búzaliszt
150 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
½ teáskanál őrölt fahéj

Kevert tésztához:

250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
50 ml tej

Ezenkívül:

500 g szeder
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szedret szemezzük. A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) nagyobb szemű morzsává dolgozzuk.

Kevert tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elkenjük a tepsiben, és egyenletesen elosztjuk rajta a szedret. A morzsát elosztjuk a szedren, és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütemény különösen ízletes tejszínhabbal.
A süteményt lefagyaszthatjuk.
Szedres morzsasütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!