Mogyorós-csokis sütemény
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
200 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
½ csapot teáskanál őrölt fahéj
100 g aprított mogyoró
80 g csokicsepp vagy más aprított csokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a csokin kívül, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt belekeverjük a csokicseppet vagy aprított csokoládét. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4 cm vastag hengerekké formázzuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A hengereket egyenként kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A tésztahengereket megforgathatjuk Dr. Oetker aprított, pörkölt mogyoróban vagy csokireszelékben.
Jól záró dobozban a kekszek kb. 3 hétig tárolhatók.
Jól záró dobozban a kekszek kb. 3 hétig tárolhatók.
Kedvencnek jelölöm
Mogyorós-csokis sütemény
Hozzávalók
kb. 60 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
200 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
½ csapot teáskanál őrölt fahéj
100 g aprított mogyoró
80 g csokicsepp vagy más aprított csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a csokin kívül, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt belekeverjük a csokicseppet vagy aprított csokoládét. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4 cm vastag hengerekké formázzuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A hengereket egyenként kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A tésztahengereket megforgathatjuk Dr. Oetker aprított, pörkölt mogyoróban vagy csokireszelékben.
Jól záró dobozban a kekszek kb. 3 hétig tárolhatók.
Jól záró dobozban a kekszek kb. 3 hétig tárolhatók.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?