Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles télapó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Díszítéshez:

4 db csillagánizs
2 szem mazsola
kb. 2 evőkanál (piros) lekvár
kb. 2 evőkanál dekor jégcukor

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Leveles télapó hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztából két télapófejet vágunk ki, megformázzuk a sapkáját, a sapka végére bojtot gombócolunk. A szemének csillagánizst teszünk, az orrának mazsolát vagy tésztából készítünk egy gombócot. A maradék tésztából szakállat és bajszot ügyeskedünk, a “szálait” megcsavarjuk. A Leveles télapó sapkáját vékonyan megkenjük lekvárral. A tojást felverjük és az egész tésztát (kivéve a lekváros részt) megkenjük. A szakállat, bajszot, sapka szélét, bojtot stb. jégcukorral megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit sütőrácsra tesszük, a Leveles télapó süteményt kicsit hűlni hagyjuk, még langyosan fogyasztjuk.

Tipp:

A tésztából igény szerint több apróbb Leveles télapó sütemény is készíthető.
Ízlés szerint elkészíthető a Leveles télapó sós-sajtos változata is, értelemszerűen a hozzávalók megváltoztatásával.
Leveles télapó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!