Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós gofri

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 darab

Hozzávalók

kb. 9 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi zsiradék

Tésztához:

200 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
3 darab tojás (M-es)
50 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Először melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. fél percig keverjük a masszához. Keverjük össze a lisztet sütőporral és a keményítővel, és rövid ideig keverjük hozzá 2 részletben a tojásos masszához. Végül forgassuk bele a mogyorót.

Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra, és zsiradékkal kenjük meg a felületét. Egy kanál segítségével kis adagokban (kb. 2 evőkanál) öntsük a gofrisütőbe a gofritésztát, és süssük aranybarnára. A gofrikat tegyük egyesével egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: Kérjük, kövesse a saját gofrisütője használati utasítását!

Tipp:

A gofrikat tetszés szerint felvert tejszínhabbal tálaljuk!
Mogyorós gofri

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!