Mogyorós gofri
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. fél percig keverjük a masszához. Keverjük össze a lisztet sütőporral és a keményítővel, és rövid ideig keverjük hozzá 2 részletben a tojásos masszához. Végül forgassuk bele a mogyorót.
Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra, és zsiradékkal kenjük meg a felületét. Egy kanál segítségével kis adagokban (kb. 2 evőkanál) öntsük a gofrisütőbe a gofritésztát, és süssük aranybarnára. A gofrikat tegyük egyesével egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Kérjük, kövesse a saját gofrisütője használati utasítását!
Tipp:
Mogyorós gofri
Hozzávalók
kb. 9 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg megkötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. fél percig keverjük a masszához. Keverjük össze a lisztet sütőporral és a keményítővel, és rövid ideig keverjük hozzá 2 részletben a tojásos masszához. Végül forgassuk bele a mogyorót.
Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra, és zsiradékkal kenjük meg a felületét. Egy kanál segítségével kis adagokban (kb. 2 evőkanál) öntsük a gofrisütőbe a gofritésztát, és süssük aranybarnára. A gofrikat tegyük egyesével egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Kérjük, kövesse a saját gofrisütője használati utasítását!
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?