Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

A tésztához:

1 darab tojás ( M-es )
125 ml tej
125 ml napraforgóolaj

A krémhez:

200 ml hideg tej
200 ml hideg tejszín

A díszítéshez:

Dr. Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Karácsonyi muffin hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Egy tepsibe (kb. 30x40 cm) állítjuk a dobozban lévő muffin sütőformákat. A marcipánmasszát apró darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a marcipánt és a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütés: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült muffinokat a formában hagyva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémhez egy keverőedényben a tejszínes-vaníliás tortakrémet a tasakon szerepelő útmutató szerint, a tej és tejszín hozzáadásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Díszítéshez tetszés szerint dekorcukrokat használhatunk. A kész Karácsonyi muffin süteményt tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

Tortakrém helyett használhatunk díszítéshez Dr. Oetker Díszítő Cukormázat is.
A Karácsonyi muffin díszítéséhez cukrászati dekortermékek mellett hagyományosan gyümölcsöket, apróra vágott diót, mogyorót, mandulát, pisztáciát, kesudiót, csokoládét is használhatunk.
A Karácsonyi muffin édes sütemény, melyet az alkalomnak megfelelően dekorálhatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!