Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

A tésztához:

1 darab tojás ( M-es )
125 ml tej
125 ml napraforgóolaj

A krémhez:

200 ml hideg tej
200 ml hideg tejszín

A díszítéshez:

Dr. Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Karácsonyi muffin hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Egy tepsibe (kb. 30x40 cm) állítjuk a dobozban lévő muffin sütőformákat. A marcipánmasszát apró darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a marcipánt és a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütés: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült muffinokat a formában hagyva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémhez egy keverőedényben a tejszínes-vaníliás tortakrémet a tasakon szerepelő útmutató szerint, a tej és tejszín hozzáadásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Díszítéshez tetszés szerint dekorcukrokat használhatunk. A kész Karácsonyi muffin süteményt tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

Tortakrém helyett használhatunk díszítéshez Dr. Oetker Díszítő Cukormázat is.
A Karácsonyi muffin díszítéséhez cukrászati dekortermékek mellett hagyományosan gyümölcsöket, apróra vágott diót, mogyorót, mandulát, pisztáciát, kesudiót, csokoládét is használhatunk.
A Karácsonyi muffin édes sütemény, melyet az alkalomnak megfelelően dekorálhatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!