Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

A tésztához:

1 darab tojás ( M-es )
125 ml tej
125 ml napraforgóolaj

A krémhez:

200 ml hideg tej
200 ml hideg tejszín

A díszítéshez:

Dr. Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Karácsonyi muffin hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Egy tepsibe (kb. 30x40 cm) állítjuk a dobozban lévő muffin sütőformákat. A marcipánmasszát apró darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a marcipánt és a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütés: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült muffinokat a formában hagyva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémhez egy keverőedényben a tejszínes-vaníliás tortakrémet a tasakon szerepelő útmutató szerint, a tej és tejszín hozzáadásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Díszítéshez tetszés szerint dekorcukrokat használhatunk. A kész Karácsonyi muffin süteményt tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

Tortakrém helyett használhatunk díszítéshez Dr. Oetker Díszítő Cukormázat is.
A Karácsonyi muffin díszítéséhez cukrászati dekortermékek mellett hagyományosan gyümölcsöket, apróra vágott diót, mogyorót, mandulát, pisztáciát, kesudiót, csokoládét is használhatunk.
A Karácsonyi muffin édes sütemény, melyet az alkalomnak megfelelően dekorálhatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!