
Karácsonyi muffin



Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Egy tepsibe (kb. 30x40 cm) állítjuk a dobozban lévő muffin sütőformákat. A marcipánmasszát apró darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült muffinokat a formában hagyva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémhez egy keverőedényben a tejszínes-vaníliás tortakrémet a tasakon szerepelő útmutató szerint, a tej és tejszín hozzáadásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Díszítéshez tetszés szerint dekorcukrokat használhatunk. A kész Karácsonyi muffin süteményt tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp:
A Karácsonyi muffin díszítéséhez cukrászati dekortermékek mellett hagyományosan gyümölcsöket, apróra vágott diót, mogyorót, mandulát, pisztáciát, kesudiót, csokoládét is használhatunk.


Karácsonyi muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A tésztához:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Egy tepsibe (kb. 30x40 cm) állítjuk a dobozban lévő muffin sütőformákat. A marcipánmasszát apró darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült muffinokat a formában hagyva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémhez egy keverőedényben a tejszínes-vaníliás tortakrémet a tasakon szerepelő útmutató szerint, a tej és tejszín hozzáadásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Díszítéshez tetszés szerint dekorcukrokat használhatunk. A kész Karácsonyi muffin süteményt tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp:
A Karácsonyi muffin díszítéséhez cukrászati dekortermékek mellett hagyományosan gyümölcsöket, apróra vágott diót, mogyorót, mandulát, pisztáciát, kesudiót, csokoládét is használhatunk.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?