Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós-tojáshabos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

A tésztához:

2 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
200 g porcukor
kb. 250 g darált mogyoró

Ezenkívül:

zöld ételszínezék
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mogyorós-tojáshabos sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 140°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 120°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Porcukrot szitálunk rá és fokozatosan hozzákeverjük. A díszítéshez hűtőtasakba teszünk kb. 2 evőkanál felvert tojásfehérjét, majd félretesszük. A vanillincukrot, az aromát és a mogyoró felét óvatosan a legalacsonyabb fokozaton a maradék felvert tojásfehérjéhez keverjük. A mogyoró maradékából annyit gyúrunk bele a tésztába, hogy az alig ragadjon. A tésztát megfelezzük. Az egyik felét zöld ételszínezékkel, a másik felét pedig kakaóval összegyúrjuk. A munkafelületet meghintjük porcukorral és a tésztákat külön-külön 1 cm vastagra nyújtjuk. Háromszögeket (kb. 5x4 cm) vágunk ki vagy motívumokat szúrunk ki, majd azokat a tepsibe helyezzük. A hűtőtasak egyik csücskét levágjuk és a tésztadarabokat tetszés szerint a felvert tojáshabbal díszítjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő:: kb. 20 - 22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Miután kivettük a Mogyorós-tojáshabos süteményt, az alja lehet még egy kicsit puha. Az aprósüteményt sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Ahhoz, hogy a tojásfehérjét keményre tudjuk verni, ne maradjon tojássárgája a tojásfehérjében. A tálak és a keverőszárak legyenek zsírmentesek.
A kiszúró formákat mártsuk porcukorba, hogy a Mogyorós-tojáshabos sütemény tésztája ne ragadjon.
A felvert tojáshab sütés közben maradjon világos színű.
A Mogyorós-tojáshabos sütemény szaftos marad, ha jól záró dobozban tároljuk (kb. két hét).
Mogyorós-tojáshabos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
123 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!