Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós-tojáshabos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darabhoz:

2 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
200 g porcukor
kb. 250 g darált mogyoró

A tésztához:

2 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
200 g porcukor
kb. 250 g darált mogyoró

Ezenkívül:

porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta: A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Porcukrot szitálunk rá és fokozatosan hozzákeverjük. A díszítéshez hűtőtasakba teszünk kb. 2 evőkanál felvert tojásfehérjét, majd félretesszük. A vanillincukrot, az aromát és a mogyoró felét óvatosan a legalacsonyabb fokozaton a maradék felvert tojásfehérjéhez keverjük. A mogyoró maradékából annyit gyúrunk bele a tésztába, hogy az alig ragadjon. A tésztát megfelezzük. Az egyik felét zöld ételszínezékkel, a másik felét pedig kakaóval összegyúrjuk. A munkafelületet meghintjük porcukorral és a tésztákat külön-külön 1 cm vastagra nyújtjuk. Háromszögeket (kb. 5x4 cm) vágunk ki vagy motívumokat szúrunk ki, majd azokat a tepsibe helyezzük. A hűtőtasak egyik csücskét levágjuk és a tésztadarabokat tetszés szerint a felvert tojáshabbal díszítjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 140°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 120°C (előmelegítve)
Sütési beállítás: Alulra
sütés: kb. 20 - 22 perc

Miután kivettük a süteményt, az alja legyen még egy kicsit puha. Az aprósüteményt sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Alternatív elkészítés

Ahhoz, hogy a tojásfehérjét keményre tudjuk verni, ne maradjon tojássárgája a tojásfehérjében. A tálak és a keverőszárak legyenek zsírmentesek.

A kiszúró formákat mártsuk porcukorba, hogy a tészta ne ragadjon.

A felvert tojáshab sütés közben maradjon világos színű.

A sütemény szaftos marad, ha jól záró dobozban tároljuk (kb. két hét).
Mogyorós-tojáshabos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!