Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós-tojáshabos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

A tésztához:

2 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
200 g porcukor
kb. 250 g darált mogyoró

Ezenkívül:

zöld ételszínezék
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mogyorós-tojáshabos sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 140°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 120°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Porcukrot szitálunk rá és fokozatosan hozzákeverjük. A díszítéshez hűtőtasakba teszünk kb. 2 evőkanál felvert tojásfehérjét, majd félretesszük. A vanillincukrot, az aromát és a mogyoró felét óvatosan a legalacsonyabb fokozaton a maradék felvert tojásfehérjéhez keverjük. A mogyoró maradékából annyit gyúrunk bele a tésztába, hogy az alig ragadjon. A tésztát megfelezzük. Az egyik felét zöld ételszínezékkel, a másik felét pedig kakaóval összegyúrjuk. A munkafelületet meghintjük porcukorral és a tésztákat külön-külön 1 cm vastagra nyújtjuk. Háromszögeket (kb. 5x4 cm) vágunk ki vagy motívumokat szúrunk ki, majd azokat a tepsibe helyezzük. A hűtőtasak egyik csücskét levágjuk és a tésztadarabokat tetszés szerint a felvert tojáshabbal díszítjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő:: kb. 20 - 22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Miután kivettük a Mogyorós-tojáshabos süteményt, az alja lehet még egy kicsit puha. Az aprósüteményt sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Ahhoz, hogy a tojásfehérjét keményre tudjuk verni, ne maradjon tojássárgája a tojásfehérjében. A tálak és a keverőszárak legyenek zsírmentesek.
A kiszúró formákat mártsuk porcukorba, hogy a Mogyorós-tojáshabos sütemény tésztája ne ragadjon.
A felvert tojáshab sütés közben maradjon világos színű.
A Mogyorós-tojáshabos sütemény szaftos marad, ha jól záró dobozban tároljuk (kb. két hét).
Mogyorós-tojáshabos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!