Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács emberkék

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Mézes tésztához:

200 g méz
100 g porcukor
15 g Rama Vajas Íz
250 g búzaliszt (405 típus)
250 g rozsliszt (997 típus)
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 darab tojás (közepes méretű)
kb. 5 evőkanál tej

Díszítéshez:

néhány csepp piros ételszínezék
néhány csokoládészív

Ezenkívül:

alufólia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mézeskalács emberkék hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A 100 g fehér fondantot két részre osztjuk, az egyik felét tetszés szerint az ételszínezékkel pirosra színezzük.
A piros és fehér fondantot kb. fél cm vastag hengerré formázzuk. A két hengert egymás mellé fektetjük és összefonjuk. A hengert 6 cm hosszúra vágjuk, és a tetejét behajlítjuk, hogy botformát kapjunk. Több órán át száradni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Mézes tészta:
A mézet a cukorral, a vanillincukorral, és a margarinnal egy főzőedényben elkeverjük és állandó kevergetés mellett felmelegítjük, addig, amíg a cukor a zsiradékban teljesen fel nem oldódik. A masszát hagyjuk kihűlni. A búza és a rozslisztet a szódabikarbónával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a cukros- margarinos masszát, fűszerkeveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává dagasztjuk. A tésztát több adagban enyhén lisztezett munkafelületen fél cm vastag lappá nyújtjuk. A mézeskalács figurákat kiszúróforma segítségével kiszaggatjuk. Alufóliából kisebb hengereket sodrunk és néhány figura kezébe adjuk, az egyik kezet picit ráhajlítva.
A figurákat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a fólia hengert óvatosan kihúzzuk a figurák kezéből és helyébe tesszük a fondant botocskákat.

Díszítés:
A Mézeskalács emberkék figurákat ízlés szerint, dekor tollal és csokoládé szívecskékkel díszítjük

Tippek:

Ha az alufólia eltávolítása közben a figura keze eltörne, dekor tollal visszaragaszthatjuk
Jól záródó dobozban a Mézeskalács emberkék sütemény akár 3 hétig is eltartható.
A Mézeskalács emberkék kísérőajándékként, és dekorációként is nagyszerűen beválik.
A Mézeskalács emberkék karácsonyra gyerekeknek, vendégvárónak készíthető aprósütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!