Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Morgós csúcs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Morgós csúcs

35 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
30 dkg porcukor
2 tojás
25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré
10 dkg vaj vagy
kevés rum, esetleg rumaroma
kristálycukor
esetleg 1-2 evőkanál tej
magvazott meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Sötét massza: összekeverek 20 dkg darált kekszet, 10 dkg darált dióval, 25 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral és két tojással, valamint ha szükséges, néhány kanál tejjel.
Világos massza: 25 dkg felolvasztott gesztenyemasszát összekeverek 5 dkg porcukorral, 15 dkg darált keksszel, 10 dkg puha vajjal vagy margarinnal és egy kis rummal.
A sötét masszából nedves kézzel 20-25 kis golyót gyúrok, ezeket kristálycukorba forgatom. Egy felfordított kézi citromfacsaró üregébe nyomkodom, körben a falához. Belerakok egy lecsöpögtetett, magozott meggyszemet, és a világos masszával betöltöm az üreget. A formából könnyen ki lehet ütni.

Tárolás

Frissen fogyaszthato!

Alternatív elkészítés

Egy egész meggyet tegyünk bele.
Morgós csúcs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!