Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Morzsa sütemény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék

Morzsolt tésztához:

300 g búzaliszt
150 g cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
200 g lágy vaj vagy margarin

Élesztős tésztához:

375 g búzaliszt
50 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
200 ml tej
75 g lágy vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki a tepsit némi zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsa tészta:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, amíg finom morzsát kapunk.

Élesztős tészta:
Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 percig keverjük az egészet, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át még egyszer röviden a tésztát, formázzuk rúd formába, és sodorjuk ki olyan méretűre, mint a tepsi. A tésztát helyezzük az előkészített tepsibe és az elkészített morzsát egyenletesen eloszlassuk el a tetején, majd kb. 15 percig pihentessük.

Helyezzük a tepsit a sütő közepébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit tegyük egy süteményrácsa és a süteményt hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Morzsa sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!