Morzsa sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
Morzsolt tésztához:
300 g búzaliszt
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
½ teáskanál őrölt fahéj
200 g lágy vaj vagy margarin
Élesztős tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
200 ml tej
75 g lágy vaj vagy margarin
Elkészítés
Előkészítés:
Kenjük ki a tepsit némi zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsa tészta:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, amíg finom morzsát kapunk.
Élesztős tészta:
Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 percig keverjük az egészet, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át még egyszer röviden a tésztát, formázzuk rúd formába, és sodorjuk ki olyan méretűre, mint a tepsi. A tésztát helyezzük az előkészített tepsibe és az elkészített morzsát egyenletesen eloszlassuk el a tetején, majd kb. 15 percig pihentessük.
Helyezzük a tepsit a sütő közepébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsa és a süteményt hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, amíg finom morzsát kapunk.
Élesztős tészta:
Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 percig keverjük az egészet, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át még egyszer röviden a tésztát, formázzuk rúd formába, és sodorjuk ki olyan méretűre, mint a tepsi. A tésztát helyezzük az előkészített tepsibe és az elkészített morzsát egyenletesen eloszlassuk el a tetején, majd kb. 15 percig pihentessük.
Helyezzük a tepsit a sütő közepébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsa és a süteményt hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Kedvencnek jelölöm
Morzsa sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
Morzsolt tésztához:
300 g búzaliszt
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
½ teáskanál őrölt fahéj
200 g lágy vaj vagy margarin
Élesztős tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
200 ml tej
75 g lágy vaj vagy margarin
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Kenjük ki a tepsit némi zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsa tészta:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, amíg finom morzsát kapunk.
Élesztős tészta:
Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 percig keverjük az egészet, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át még egyszer röviden a tésztát, formázzuk rúd formába, és sodorjuk ki olyan méretűre, mint a tepsi. A tésztát helyezzük az előkészített tepsibe és az elkészített morzsát egyenletesen eloszlassuk el a tetején, majd kb. 15 percig pihentessük.
Helyezzük a tepsit a sütő közepébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsa és a süteményt hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, amíg finom morzsát kapunk.
Élesztős tészta:
Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 percig keverjük az egészet, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át még egyszer röviden a tésztát, formázzuk rúd formába, és sodorjuk ki olyan méretűre, mint a tepsi. A tésztát helyezzük az előkészített tepsibe és az elkészített morzsát egyenletesen eloszlassuk el a tetején, majd kb. 15 percig pihentessük.
Helyezzük a tepsit a sütő közepébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsa és a süteményt hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?