Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi krémes tejszínhabbal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9-12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

800 ml tej
500 ml hideg habtejszín
2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük a csomagolásból, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágunk és mindkét lapot kb. 25x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, több helyen megbökdössük és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egyik lapot egy tálra fektetjük, sütőkeretet helyezünk köré. A másik tésztalapot tetszés szerinti méretű négyszögekre osztjuk.

A 800 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a Dr. Oetker Házi Krémes krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük., majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk.

A tejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat.

A süteményt tálalásig (min. 1 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
A Házi krémes tejszínhabbal sütésre kész tésztából gyorsan elkészíthető, ízletes, cukrászsütemény jellegű desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!