
Morzsás almatorta



Hozzávalók
Tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Piskótaréteghez:
Almás-puding-töltelékhez:
Morzsatésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát röviden átgyúrjuk, a harmadrészét kerekre nyújtjuk, majd a csatos tortaformába fektetjük.
A formát rácson az előmelegített sütő alsó részébe toljuk, és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaforma kihűlt karimáját zsiradékkal megkenjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, a formába tesszük, és a karimán egyenletesen felnyomkodjuk. A szélét a kés hegyével kiegyenesíthetjük.
A babapiskótát ráfektetjük a tésztalapra.
Töltelék:
Az almaléből a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral állandó kevergetés mellett egy nagyobb főzőedényben pudingot főzünk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fakanállal belekeverjük az almadarabokat. A tölteléket lefedve hagyjuk kihűlni, majd elosztjuk a piskótán, és kanállal egy kicsit lenyomkodjuk.
Morzsalék:
A hozzávalókat sorban a munkafelületre tesszük, kézzel lemorzsoljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra helyezzük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortát éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.


Morzsás almatorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Piskótaréteghez:
Almás-puding-töltelékhez:
Morzsatésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát röviden átgyúrjuk, a harmadrészét kerekre nyújtjuk, majd a csatos tortaformába fektetjük.
A formát rácson az előmelegített sütő alsó részébe toljuk, és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaforma kihűlt karimáját zsiradékkal megkenjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, a formába tesszük, és a karimán egyenletesen felnyomkodjuk. A szélét a kés hegyével kiegyenesíthetjük.
A babapiskótát ráfektetjük a tésztalapra.
Töltelék:
Az almaléből a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral állandó kevergetés mellett egy nagyobb főzőedényben pudingot főzünk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fakanállal belekeverjük az almadarabokat. A tölteléket lefedve hagyjuk kihűlni, majd elosztjuk a piskótán, és kanállal egy kicsit lenyomkodjuk.
Morzsalék:
A hozzávalókat sorban a munkafelületre tesszük, kézzel lemorzsoljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra helyezzük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortát éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?