Morzsás almatorta
Hozzávalók
Tortaformához 26 cm Ø:
némi zsiradék
némi liszt
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 csipet só
½ tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
160 g hideg vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
Piskótaréteghez:
kb. 10 darab babapiskóta
Almás-puding-töltelékhez:
250 ml almalé
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
1 kg hámozott, magozott, kockákra vágott alma
Morzsatésztához:
170 g búzaliszt
90 g hideg vaj vagy margarin
80 g porcukor
1 csipet só
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát zsiradékkal kikenjük és lisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát röviden átgyúrjuk, a harmadrészét kerekre nyújtjuk, majd a csatos tortaformába fektetjük.
A formát rácson az előmelegített sütő alsó részébe toljuk, és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaforma kihűlt karimáját zsiradékkal megkenjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, a formába tesszük, és a karimán egyenletesen felnyomkodjuk. A szélét a kés hegyével kiegyenesíthetjük.
A babapiskótát ráfektetjük a tésztalapra.
Töltelék:
Az almaléből a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral állandó kevergetés mellett egy nagyobb főzőedényben pudingot főzünk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fakanállal belekeverjük az almadarabokat. A tölteléket lefedve hagyjuk kihűlni, majd elosztjuk a piskótán, és kanállal egy kicsit lenyomkodjuk.
Morzsalék:
A hozzávalókat sorban a munkafelületre tesszük, kézzel lemorzsoljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra helyezzük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortát éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
A hozzávalókat munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát röviden átgyúrjuk, a harmadrészét kerekre nyújtjuk, majd a csatos tortaformába fektetjük.
A formát rácson az előmelegített sütő alsó részébe toljuk, és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaforma kihűlt karimáját zsiradékkal megkenjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, a formába tesszük, és a karimán egyenletesen felnyomkodjuk. A szélét a kés hegyével kiegyenesíthetjük.
A babapiskótát ráfektetjük a tésztalapra.
Töltelék:
Az almaléből a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral állandó kevergetés mellett egy nagyobb főzőedényben pudingot főzünk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fakanállal belekeverjük az almadarabokat. A tölteléket lefedve hagyjuk kihűlni, majd elosztjuk a piskótán, és kanállal egy kicsit lenyomkodjuk.
Morzsalék:
A hozzávalókat sorban a munkafelületre tesszük, kézzel lemorzsoljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra helyezzük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortát éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Kedvencnek jelölöm
Morzsás almatorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Tortaformához 26 cm Ø:
némi zsiradék
némi liszt
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 csipet só
160 g hideg vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
Piskótaréteghez:
kb. 10 darab babapiskóta
Almás-puding-töltelékhez:
250 ml almalé
60 g cukor
1 kg hámozott, magozott, kockákra vágott alma
Morzsatésztához:
170 g búzaliszt
90 g hideg vaj vagy margarin
80 g porcukor
1 csipet só
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát zsiradékkal kikenjük és lisztezzük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát röviden átgyúrjuk, a harmadrészét kerekre nyújtjuk, majd a csatos tortaformába fektetjük.
A formát rácson az előmelegített sütő alsó részébe toljuk, és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaforma kihűlt karimáját zsiradékkal megkenjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, a formába tesszük, és a karimán egyenletesen felnyomkodjuk. A szélét a kés hegyével kiegyenesíthetjük.
A babapiskótát ráfektetjük a tésztalapra.
Töltelék:
Az almaléből a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral állandó kevergetés mellett egy nagyobb főzőedényben pudingot főzünk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fakanállal belekeverjük az almadarabokat. A tölteléket lefedve hagyjuk kihűlni, majd elosztjuk a piskótán, és kanállal egy kicsit lenyomkodjuk.
Morzsalék:
A hozzávalókat sorban a munkafelületre tesszük, kézzel lemorzsoljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra helyezzük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortát éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
A hozzávalókat munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát röviden átgyúrjuk, a harmadrészét kerekre nyújtjuk, majd a csatos tortaformába fektetjük.
A formát rácson az előmelegített sütő alsó részébe toljuk, és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaforma kihűlt karimáját zsiradékkal megkenjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, a formába tesszük, és a karimán egyenletesen felnyomkodjuk. A szélét a kés hegyével kiegyenesíthetjük.
A babapiskótát ráfektetjük a tésztalapra.
Töltelék:
Az almaléből a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral állandó kevergetés mellett egy nagyobb főzőedényben pudingot főzünk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fakanállal belekeverjük az almadarabokat. A tölteléket lefedve hagyjuk kihűlni, majd elosztjuk a piskótán, és kanállal egy kicsit lenyomkodjuk.
Morzsalék:
A hozzávalókat sorban a munkafelületre tesszük, kézzel lemorzsoljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra helyezzük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortát éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?