![Morzsás almatorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31503/morzsas-almatorta-15033.jpg)
Morzsás almatorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Piskótaréteghez:
Almás-puding-töltelékhez:
Morzsatésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát röviden átgyúrjuk, a harmadrészét kerekre nyújtjuk, majd a csatos tortaformába fektetjük.
A formát rácson az előmelegített sütő alsó részébe toljuk, és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaforma kihűlt karimáját zsiradékkal megkenjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, a formába tesszük, és a karimán egyenletesen felnyomkodjuk. A szélét a kés hegyével kiegyenesíthetjük.
A babapiskótát ráfektetjük a tésztalapra.
Töltelék:
Az almaléből a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral állandó kevergetés mellett egy nagyobb főzőedényben pudingot főzünk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fakanállal belekeverjük az almadarabokat. A tölteléket lefedve hagyjuk kihűlni, majd elosztjuk a piskótán, és kanállal egy kicsit lenyomkodjuk.
Morzsalék:
A hozzávalókat sorban a munkafelületre tesszük, kézzel lemorzsoljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra helyezzük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortát éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Morzsás almatorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Piskótaréteghez:
Almás-puding-töltelékhez:
Morzsatésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát röviden átgyúrjuk, a harmadrészét kerekre nyújtjuk, majd a csatos tortaformába fektetjük.
A formát rácson az előmelegített sütő alsó részébe toljuk, és a tortalapot elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A tortaforma kihűlt karimáját zsiradékkal megkenjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, a formába tesszük, és a karimán egyenletesen felnyomkodjuk. A szélét a kés hegyével kiegyenesíthetjük.
A babapiskótát ráfektetjük a tésztalapra.
Töltelék:
Az almaléből a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral állandó kevergetés mellett egy nagyobb főzőedényben pudingot főzünk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fakanállal belekeverjük az almadarabokat. A tölteléket lefedve hagyjuk kihűlni, majd elosztjuk a piskótán, és kanállal egy kicsit lenyomkodjuk.
Morzsalék:
A hozzávalókat sorban a munkafelületre tesszük, kézzel lemorzsoljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tölteléken.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra helyezzük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortát éjszakára szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
![Morzsás almatorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31503/morzsas-almatorta-15033.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?