Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tortaformához (26 cm Ø):

némi zsiradék

Omlós tésztához:

160 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
75 g lágy vaj, vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
csipet só

Barackos töltelékhez:

kb. 500 g sárgabarack
2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
50 g őrölt mandula
kb. 1 evőkanál baracklekvár

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kikenjük zsiradékkal. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Omlós tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a forma aljába simítjuk, majd egy villával megszurkáljuk. A maradék tésztát finoman belisztezett munkafelületen kb. 65 cm hosszú hengerré sodorjuk, majd a tésztára fektetjük körben. Hozzányomkodjuk a sütőforma széléhez, így egy kb. 2 cm magas peremet fogunk képezni.

Barackos töltelék:
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) kb. 2 perc alatt habosra keverjük. Az őrölt mandulát óvatosan hozzáforgatjuk. A mandulás krémet az omlós tésztán egyenletesen elkenjük. A barackokat vágott felükkel felfelé ráhelyezzük. A baracklekvárt simára keverjük, és átkenjük vele a barackokat. A süteményt a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 33-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk a sütőforma széléről, de benne hagyjuk a formában. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Szórás:
A kihűlt süteményt kivesszük a formából, tortatálra helyezzük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tippek:

Friss barack helyett 480 g lecsepegtetett konzerv barackkal is elkészíthetjük a süteményt.
Ha az omlós tészta összeállítás közben túl morzsálódós állagú, gyúrjunk hozzá 1 evőkanál hideg vizet.
Sárgabarackos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!