Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tortaformához (26 cm Ø):

némi zsiradék

Omlós tésztához:

160 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
75 g lágy vaj, vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
csipet só

Barackos töltelékhez:

kb. 500 g sárgabarack
2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
50 g őrölt mandula
kb. 1 evőkanál baracklekvár

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kikenjük zsiradékkal. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Omlós tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a forma aljába simítjuk, majd egy villával megszurkáljuk. A maradék tésztát finoman belisztezett munkafelületen kb. 65 cm hosszú hengerré sodorjuk, majd a tésztára fektetjük körben. Hozzányomkodjuk a sütőforma széléhez, így egy kb. 2 cm magas peremet fogunk képezni.

Barackos töltelék:
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) kb. 2 perc alatt habosra keverjük. Az őrölt mandulát óvatosan hozzáforgatjuk. A mandulás krémet az omlós tésztán egyenletesen elkenjük. A barackokat vágott felükkel felfelé ráhelyezzük. A baracklekvárt simára keverjük, és átkenjük vele a barackokat. A süteményt a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 33-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk a sütőforma széléről, de benne hagyjuk a formában. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Szórás:
A kihűlt süteményt kivesszük a formából, tortatálra helyezzük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tippek:

Friss barack helyett 480 g lecsepegtetett konzerv barackkal is elkészíthetjük a süteményt.
Ha az omlós tészta összeállítás közben túl morzsálódós állagú, gyúrjunk hozzá 1 evőkanál hideg vizet.
Sárgabarackos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!