Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mozart gombóc

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Mozart gombóc

30 dkg főtt és áttört burgonya
10 dkg liszt (vagy amennyit épp felvesz)
1 evőkanál puha margarin
1 tojássárgája
csipet só
Mozart golyó desszert
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókkal, ne túl kemény állagú tésztát készítsünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk cm vastagra, és négyzeteket vágunk, majd a desszert golyóból helyezzünk mindegyik négyzetre, és formázzuk meg. Sós forralt lobogó vízben főzzük ki addig, míg a víz tetejére nem jönnek, és 1 perc után szedjük ki szűrőkanállal. Darált dióba, vagy pirított morzsába forgassuk meg őket, és frissiben élvezzük az ízét. Vaníliás cukorral is megszórhatjuk, még finomabb.
Mozart gombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!