Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mozart gombóc

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mozart gombóc

30 dkg főtt és áttört burgonya
10 dkg liszt (vagy amennyit épp felvesz)
1 evőkanál puha margarin
1 tojássárgája
csipet só
Mozart golyó desszert
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókkal, ne túl kemény állagú tésztát készítsünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk cm vastagra, és négyzeteket vágunk, majd a desszert golyóból helyezzünk mindegyik négyzetre, és formázzuk meg. Sós forralt lobogó vízben főzzük ki addig, míg a víz tetejére nem jönnek, és 1 perc után szedjük ki szűrőkanállal. Darált dióba, vagy pirított morzsába forgassuk meg őket, és frissiben élvezzük az ízét. Vaníliás cukorral is megszórhatjuk, még finomabb.
Mozart gombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!