Mozart gombóc
Hozzávalók
Mozart gombóc
30 dkg főtt és áttört burgonya
10 dkg liszt (vagy amennyit épp felvesz)
1 evőkanál puha margarin
1 tojássárgája
csipet só
Mozart golyó desszert
Elkészítés
Elkészítés
A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókkal, ne túl kemény állagú tésztát készítsünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk cm vastagra, és négyzeteket vágunk, majd a desszert golyóból helyezzünk mindegyik négyzetre, és formázzuk meg. Sós forralt lobogó vízben főzzük ki addig, míg a víz tetejére nem jönnek, és 1 perc után szedjük ki szűrőkanállal. Darált dióba, vagy pirított morzsába forgassuk meg őket, és frissiben élvezzük az ízét. Vaníliás cukorral is megszórhatjuk, még finomabb.
Kedvencnek jelölöm
Mozart gombóc
Hozzávalók
Mozart gombóc
30 dkg főtt és áttört burgonya
10 dkg liszt (vagy amennyit épp felvesz)
1 evőkanál puha margarin
1 tojássárgája
csipet só
Mozart golyó desszert
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókkal, ne túl kemény állagú tésztát készítsünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk cm vastagra, és négyzeteket vágunk, majd a desszert golyóból helyezzünk mindegyik négyzetre, és formázzuk meg. Sós forralt lobogó vízben főzzük ki addig, míg a víz tetejére nem jönnek, és 1 perc után szedjük ki szűrőkanállal. Darált dióba, vagy pirított morzsába forgassuk meg őket, és frissiben élvezzük az ízét. Vaníliás cukorral is megszórhatjuk, még finomabb.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?