Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mozart gombóc

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mozart gombóc

30 dkg főtt és áttört burgonya
10 dkg liszt (vagy amennyit épp felvesz)
1 evőkanál puha margarin
1 tojássárgája
csipet só
Mozart golyó desszert
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókkal, ne túl kemény állagú tésztát készítsünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk cm vastagra, és négyzeteket vágunk, majd a desszert golyóból helyezzünk mindegyik négyzetre, és formázzuk meg. Sós forralt lobogó vízben főzzük ki addig, míg a víz tetejére nem jönnek, és 1 perc után szedjük ki szűrőkanállal. Darált dióba, vagy pirított morzsába forgassuk meg őket, és frissiben élvezzük az ízét. Vaníliás cukorral is megszórhatjuk, még finomabb.
Mozart gombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!